S’obre una web per vendre la Casa Vicens de Gaudí

  • La immobiliària espera vendre-la a inversors estrangers per trenta milions d'euros

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.10.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’empresa immobiliària Altadicion ha obert la pàgina CasaVicens.es, amb tota la informació sobre un dels primers edificis que l’arquitecte Antoni Gaudí va bastir a Barcelona i que ara es troba en venda. La casa, situada al barri de Gràcia (Barcelona) i una de les més desconegudes dels turistes, era des del 1899 el domicili de la família Herrero Jover, que l’estiu passat va posar-la en venda. El preu és de trenta milions d’euros.Per facilitar-ne la venda la immobiliària ha obert una pàgina web en anglès, àrab, japonès, rus i xinès. Entre més coses, conté un breu resum de l’obra i de la vida de Gaudí, i força detalls de la casa: plànols, fotografies de l’interior i de l’exterior, detalls de les cambres, força ben conservades…

Esperant comprador

A principi de setembre es va publicar que la immobiliària britànica Bective Leslie Marsh posava a la venda la Casa Vicens per trenta-cinc milions d’euros, però que la venda es preveia difícil perquè l’estil de Gaudí no agrada a tothom. Altadicion diu ara que té l’exclusiva de la venda de la casa, i que la immobiliària britànica actuava de col·laboradora. L’edifici és va posar a la venda el mes d’agost, però encara no hi ha cap comprador en ferm, segons que ha dit la immobiliària a VilaWeb.

Quan, al setembre, es va publicar la possible venda de la Casa Vicens, els membres de la família Herrero es van contradir sobre si la pretenien vendre o no. Més tard, a final del mateix mes, Ignacio Herrero va declarar a The Times que la casa era bonica però poc confortable i que cap membre de la família no se la volia quedar. Com que dos dels germans Herrero tenen família pròpia i un tercer està a Girona, convertir la casa en museu i atendre la gernació de visitants que podrien passar-hi cada dia, exigiria dedicació completa. Per tant, van decidir de vendre-la.

Cap propietari no podrà modificar l’estructura de la casa i caldrà un permís especial per a qualsevol reforma, car la finca fou declarada patrimoni mundial de la humanitat per la UNESCO. S’ha conservat amb força zel, tot i que el 1946 es va esfondrar una font i que una part del jardí es va vendre per fer-hi un altre edifici. La casa té gairebé set-cents metres quadrats, una dotzena de cambres i deu banys.

Com que és una casa particular, no és possible de visitar-la, però sol obrir les portes a veïns i ciutadans una vegada l’any: el dia de Santa Rita, el 22 de maig.

Enllaços
La Casa Vicens a la web Gaudí i el modernisme a Catalunya.
Viquipèdia.org: Antoni Gaudí.
Bcn.cat: Gaudí en el seu context social i cultural.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any