Putin nomena per sorpresa un nou primer ministre

  • Rússia difon imatges d'una nova bomba, la més potent de les no nuclears

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.09.2007 - 16:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Rússia, Vladimir Putin, ha nomenat el fins ara cap del servei federal de supervisió finançera, Víktor Zubkov, nou primer ministre. Aquest matí, Putin ha dissolt el govern a petició del fins ara primer ministre Mijail Fadkov. Zubkov té 65 anys, és economista i havia treballat sota les ordres de Putin durant els anys noranta a l’ajuntament de Sant Petersburg. És previst que la cambra baixa del Parlament, la Duma, voti la investidura aquest divendres.L’anunci es produeix hores després que Putin dissolgués el govern. El fins ara primer ministre, MIjail Fadkov, li ha presentat la renúncia per deixar-li les mans lliures a l’hora de preparar el carregat calendari electoral rus. I és que al desembre hi ha eleccions a la Duma, i l’any vinent hi ha comicis presidencials, als quals Putin no s’hi pot presentar, per la limitació de mandats.

Diversos mitjans de comunicació russos apunten que Víktor Zubkov no té intenció de presentar-se a la presidència russa, sinó que més aviat és una cortina de fum, per camuflar la lluita a l’interior del Kremlin per rellevar Putin.

Bomba de gran potencial

D’altra banda, l’exèrcit rus ha demostrat amb un vídeo els efectes d’una nova bomba capaç de destruir tant com una de nuclear. Es tracta d’una bomba de combustió que desintegra tot el que abasta, però sense causar efectes radioactius; un instrument més, segons el ministeri de Defensa, per a protegir i lluitar contra el terrorisme internacional. L’artefacte ha estat batejat pels científics que l’han creat com ‘el pare de totes les bombes’. En aquest vídeo de la BBC, podeu veure imatges de l’explosió.

Enllaços
Pravda: Putin nominates financial monitor Viktor Zubkov for new prime minister.
Agència Itar-Tass: Putin accepts Cabinet’s resignation.
The Times: Putin moves to appoint Kremlin successor.
The New York Tmes: Putin Replaces Premier With Unexpected Choice.
BBC: Putin names next prime minister.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any