Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  12.09.2007  16:36

Putin nomena per sorpresa un nou primer ministre

Rússia difon imatges d'una nova bomba, la més potent de les no nuclears

Men?ame
 

El president de Rússia, Vladimir Putin, ha nomenat el fins ara cap del servei federal de supervisió finançera, Víktor Zubkov, nou primer ministre. Aquest matí, Putin ha dissolt el govern a petició del fins ara primer ministre Mijail Fadkov. Zubkov té 65 anys, és economista i havia treballat sota les ordres de Putin durant els anys noranta a l'ajuntament de Sant Petersburg. És previst que la cambra baixa del Parlament, la Duma, voti la investidura aquest divendres.

L'anunci es produeix hores després que Putin dissolgués el govern. El fins ara primer ministre, MIjail Fadkov, li ha presentat la renúncia per deixar-li les mans lliures a l’hora de preparar el carregat calendari electoral rus. I és que al desembre hi ha eleccions a la Duma, i l’any vinent hi ha comicis presidencials, als quals Putin no s’hi pot presentar, per la limitació de mandats.

Diversos mitjans de comunicació russos apunten que Víktor Zubkov no té intenció de presentar-se a la presidència russa, sinó que més aviat és una cortina de fum, per camuflar la lluita a l’interior del Kremlin per rellevar Putin.

Bomba de gran potencial

D’altra banda, l'exèrcit rus ha demostrat amb un vídeo els efectes d'una nova bomba capaç de destruir tant com una de nuclear. Es tracta d'una bomba de combustió que desintegra tot el que abasta, però sense causar efectes radioactius; un instrument més, segons el ministeri de Defensa, per a protegir i lluitar contra el terrorisme internacional. L'artefacte ha estat batejat pels científics que l'han creat com ‘el pare de totes les bombes’. En aquest vídeo de la BBC, podeu veure imatges de l’explosió.