Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  04.07.2007  11:51

Girona acull les VI Jornades de Programari Lliure

S'hi fan tota mena de conferències, comunicacions i tallers fins el dia 7

Men?ame
 

Les VI Jornades de Programari Lliure, organitzades per la Universitat de Girona i la Politècnica de Catalunya es fan enguany a Girona amb un programa (pdf) atapeït apte per a tothom qui s'interessi sobre el programari lliure, tingui els coneixements que tingui. Fins el dia 7, s'hi fan conferències, taules rodones, tallers per aprendre programes o aspectes nous (tutorials) i comunicacions sobre projectes de programari lliure.

Així, s'han previst actes sobre la nova versió de la distribució de GNU/Linux Linkat, feta en català i pensada pe al món educatiu, sobre models de negoci fets a partir del programari lliure, de l'ús que se'n fa al món de l'ensenyament, sobre l'evolució de l'ús del programari lliure a les administracions públiques i de diversos programes i aplicacions de programari lliure.

D'entre els actes previstos, també es pot destacar una comunicació sobre com s'ha fet un sistema de videovigilància d'una deixalleria a partir de materials informàtics reciclats que hi havien arribat com si fossin brossa i de programari lliure, i una explicació de l'aplicació Instlinux, que permet instal·lar un sistema operatiu GNU/Linux des de l'escriptori de Windows com si d'un programa més es tractés.

A més, també és previst que s'hi faci una trobada de desenvolupadors del gestor de continguts Plone, una reunió del LoCo Team d'Ubuntu en català (la comunitat catalana d'usuaris d'Ubuntu) i una trobada d'usuaris i traductors de l'entorn d'escriptori de KDE en català.