Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  28.05.2007  18:00

La blocosfera del Marroc es revolta contra el blocatge de YouTube

L'operadora Maroc Telecom impedeix que els internautes accedeixin al portal

Men?ame
 

Uns quants blocaires del Marroc han començat campanyes de protesta contra el blocatge del portal YouTube.com per la principal operadora d'internet marroquina, Maroc Telecom, participada per Vivendi Universal. Per lluitar contra aquesta mesura, que consideren una censura instigada pel govern, s'han obert dues pàgines per a recollir signatures d'oposició: Unblock YouTube in Morocco i Stop-Censure.org.

Si alguns blocaires van pensar, d'entrada, que el blocatge volia impedir l'accés a vídeos en favor de l'alliberament del Sàhara Occidental, publicats fa poc a YouTube, ara s'inclinen per considerar-lo una reacció contra alguns vídeos satírics que ataquen el monarca Mohàmmed VI.

Sigui com sigui, no és pas la primera vegada que es parla de censura al Marroc. Tal com podem llegir a Stop-Censure.org, l'any passat ja fou blocat l'accés a LiveJournal i des de l'agost del 2006 l'accés a Google Earth és barrat. A més, les operadores també fa temps que bloquen l'accés a pàgines que ofereixen serveis de navegació anònima, com Anonymizer.