L’Espanyol torna a perdre una final de la UEFA als penals

• Milers d'afeccionats van seguir el partit des del Palau Sant Jordi · VilaWeb TV us n'ofereix un vídeo

17.05.2007 - 06:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No pogué ser. Igual que l’any 1988 amb el Leverkusen, l’Espanyol va perdre ahir la final de la copa de la UEFA a la tanda de penals, aquesta volta amb el Sevilla. Palop va parar tres penals dels jugadors de l’Espanyol. Sota una pluja contínua, a l’estadi Hampden Park de Glasgow (Escòcia) es va veure un bon partit de futbol, ple d’emoció. En aquest vídeo apareixen centenars d’afeccionats seguint el partit des del Palau Sant Jordi de Barcelona.El Sevilla va inaugurar el marcador al minut 18, però l’Espanyol va empatar al minut 27 amb un gran gol d’Albert Riera. A la segona part, l’Espanyol va començar fort i va tenir algunes ocasions de fer el segon gol, com una pilota que Riera va estampir al pal, però l’expulsió de Moisés Hurtado al minut 67 el va desconcentrar talment que va tenir feina a mantenir l’empat fins al final del partit. Sols la gran actuació del porter Gorka Iraizoz ho féu possible. Després, a la pròrroga, a l’últim minut de la primera part, el Sevilla va fer el 2 a 1, però Jônatas va reeixir a empatar el partit cinc minuts abans del final del partit. El 2 a 2 va conduir als penals i aquí l’Espanyol no va tenir sort ni encert, i el porter del Sevilla en va aturar tres, de manera que la copa va tornar a defugir l’equip de Barcelona.

La història es repeteix

L’Espanyol ja va perdre als penals l’altra única final europea que ha jugat, també de la UEFA, l’any 1988, amb el Leverkusen (vídeo).

Dificultats amb els avions

La nota negativa de la jornada esportiva va ser a l’aeroport del Prat de Barcelona. Més de 400 seguidors de l’Espanyol, que havien contractat dos vols amb l’agència Travel Gallery mitjançant la Federació de Penyes de l’Espanyol, no pogueren volar a Glasgow. Un dels cinc avions contractats amb aquesta agència no va arribar a l’aeroport de Barcelona procedent de Glasgow i l’altre ni tan sols s’havia programat, i això que els passatgers havien pagat el bitllet. El club sols va poder oferir una solució a 194 dels afectats, que van agafar un vol cap a Edimburg a les 15.29.

Els perjudicats, queixosos per la gestió de l’agència Travel Gallery i per la manca d’informació, van tallar ahir al matí la carretera d’accés a l’aeroport durant quaranta minuts, i van causar retencions. Després, a l’aeroport, hi hagué moments de tensió, amb alguns incidents i un detingut.

El club es va fer càrrec del cost del vol especial que va portar 194 persones a Escòcia. També va dir, en un comunicat, que defensaria els seguidors afectats judicialment. Finalment, directiva ha agraït les gestions que féu l’aeroport del Prat per recol·locar els passatgers estafats.