Maria Josep Escrivà guanya els Jocs Florals de Barcelona

  • És la nova Poetessa de la Ciutat amb 'Flors a casa'

VilaWeb
Redacció
08.05.2007 - 09:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Maria Josep Escrivà (el Grau de Gandia, 1968) ha guanyat els Jocs Florals de Barcelona 2007 amb Flors a casa. Amb aquest premi, dotat amb 10.000 euros, esdevé la nova Poetessa de la Ciutat. Segons ha explicat a Vilaweb, el poemari parteix de la contradicció en què vivim: “Som éssers privilegiats en un món que no ho és tant”. El lliurament del premi serà avui dimarts 8 de maig a les 19.00 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.En aquesta edició dels Jocs Florals de Barcelona s’hi han presentat un total de 66 treballs. L’any passat es va reformar aquest concurs literari de Barcelona i es va crear la figura del Poeta de la Ciutat. Aquest any el poeta Jordi Julià ha preparat un “Resum poètic de l’any 2006” que llegirà en l’acte de llurament del premi. A partir d’aquest balanç, alguns poetes com Montserrat Abelló, Màrius Sampere, Carles Camps Mundó, Marc Granell, Ponç Pons, Isidre Martínez Marzo i Jordi Llavina llegiran poemes seus. Als assistents a l’acte, s’els lliurarà un opuscle amb la glossa de Julià i els poemes llegits.

Segons ha explicat Maria Josep Escrivà: “Els Jocs Florals és un premi que sempre m’havia fet moltíssima il·lusió, però em pensava que no el guanyaria mai. M’ha deixat molt sorpresa. És la primera vegada que m’hi presento. També m’hi he presentat perquè els premis són una via per a poder publicar un llibre i promoure’l. Per mi publicar ‘Flors a casa’ a Barcelona i en una casa com Edicions 62 és un fet molt important.”

Maria Josep Escrivà és llicenciada en filologia hispànica i doctora en filologia catalana per la Universitat de València. Entre més coses, fa classes de llengua catalana a treballadors de l’Ajuntament de Dènia. Fins ara, ha publicat tres poemaris. Dels dos primers, se’n sent molt llunyana, Remor alè (Edicions 3i4) i A les palpentes del vidre (Columna). L’últim, Tots els noms de la pena, el va publicar el 2002 a l’editorial Denes. També ha publicat, juntament amb Pau Sif, l’antologia Ai València! (Poemes 1017-2002) (Edicions 96).

Enllaços
VilaWeb General: Maria Josep Escrivà guanya els Jocs Florals de Barcelona
Ajuntament de Barcelona: Barcelona Poesia

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any