El centre de València, col·lapsat sota el lema ‘Ja n’hi ha prou!’

  • L'organització calcula que 70.000 persones es van manifestar ahir per commemorar els 300 anys de la batalla d'Almansa

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.05.2007 - 17:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons va calcular Acció Cultural del País Valencià, setanta mil persones, el doble que l’any passat, es van manifestar ahir avui al vespre pel centre de València amb la pancarta ‘Ja n’hi ha prou!’ per commemorar els tres-centè aniversari de la batalla d’Almansa i exigir la continuïtat de TV3 al País Valencià. La protesta, convocada per Acció Cultural, és la més important que s’ha fet a València en molts anys.Cal dir que una de les artèries principals de la ciutat, l’avinguda de Colom, va quedar completament plena de gent a causa de la manifestació que es va acabar davant la Plaça de Bous. L’ambient festiu es va encomanar i més d’una hora després de donar per acabada la manifestació encara hi havia gent ocupant amb banderes i pancartes bona part del recorregut. Després de sortir de la plaça de Sant Agustí, la manifestació va passar pels carrers Sant Vicent, Periodista Azzati, Plaça de l’Ajuntament, les Barques, Pintor Sorolla, Plaça del Parterre, Navarro Reverter, Colom, fins arribar davant la Plaça de Bous de València, on es van fer els discursos de cloenda. Allà, el secretari general d’Acció Cultural, Eliseu Climent va dir que la protesta havia de servir per dir prou a la depredació del territori, la degradació dels serveis socials, el desinterès de les institució per la llengua i la cultura i els atacs a la llibertat d’expressió.

A la capçalera de la manifestació hi havia representants d’ACPV, l’Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural; Graciela Ferrer, en representació de Compromís pel Territori; Artur Balaguer, de Ja en tenim prou i la presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià, Empar Salvador. Just darrere hi havia una altra pancarta, amb el lema ‘Per la llibertat d’expressió’: feia referència a la lluita de nombroses entitats i col·lectius per mantenir les emissions de TV3 i a la prohibició de projectar el film ‘Ja en tenim prou’ als espais municipals i a les universitats. A la manifestació també hi van assistir els principals dirigents polítics dels partits d’esquerra i nacionalistes al País Valencià, com ara Glòria Marcos, Enric Morera o Agustí Cerdà. Amb tot el gruix de manifestant anava enquadrat en els diversos col·lectius com ara Escola Valenciana o les plataformes de defensa del territori i també en partits i col·lctius independentistes, que formaven un bloc molt nombrós tancant la manifestació.

El concert

En acabada la manifestació, al Campus de Tarongers de la Universitat de València es va fer el concert 300 anys de lluites i cançons, on van tocar Al Tall, Obrint Pas, Miquel Gil, La Gossa Sorda, Feliu Ventura, Sva-ters. L’Ham de Foc, Soul Atac, Pep Gimeno ‘El Botifarra’, Gàtaca, Verdcel, Voltor, Sergi Contrí i Pau Alabajos i Orxata Sound System, entre més. Al final del concert tots els grups van tocar peces populars valencianes de forma conjunta i La Moixaranga.

Enllaços
Web especial d’ACPV: Ja n’hi ha prou!.
Extens reportatge fotogràfic de la manifestació a la web de l’Associació Republicana Constantí Llombart

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any