Pàmies i Espinàs, entre els més venuts de Sant Jordi

  • Dels mediàtics triomfen 'El llibre mediàtic del Polònia' i 'Me'n vaig', de Pepe Rubianes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.04.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Si et menges una llimona’, de Sergi Pàmies, fou el llibre de ficció més venut ahir, dia de Sant Jordi, i ‘Relacions particulars’ de Josep M. Espinàs, el de no-ficció, segons dades del Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya. De ficció també va triomfar ‘La clau Gaudí’, d’Esteban Martín i Andreu Carranza, i ‘El pont dels jueus’, de Martí Gironell, que es va exhaurir. Entre els mediàtics, es vengueren sobretot el llibre del programa Polònia i el de Pepe Rubianes.També es van vendre molt ‘El conte número tretze’ de Diane Setterfield; ‘L’església del mar’ d’Ildefonso Falcones; i ‘La ciutat sense temps’ d’Enrique Moriel. De no-ficció, després del de Josep M. Espinàs, el més venut fou el ‘Diccionari de la Llengua Catalana’ (segona edició) de l’Institut d’Estudis Catalans. També es van vendre molt ‘El preu de ser catalans’ de Patrícia Gabancho; ‘Catalunya sota Espanya’, d’Alfons López Tena; ‘Els secrets de la felicitat’, de Sebastià Serrano.

Aquesta vegada el gremi de llibreters havia classificat, a part, els anomenats llibres mediàtics. En aquest apartat, el més venut fou ‘El llibre mediàtic de Polònia’, seguit de ‘Me’n vaig’, de Pepe Rubianes. El ‘Caçadors de paraules’ va quedar entre els cinc més venuts.

Llibreters i venedors de roses

Com que el bon temps va acompanyar, ahir durant tot lo dia les parades de llibres i roses van ser plenes de gom a gom (vegeu-ne un vídeo). La jornada va començar a mig matí amb el tradicional esmorzar dels escriptors a l’hotel Regina de Barcelona (vegeu aquest vídeo). Alhora, al Palau de Pedralbes, el president del govern oferia un esmorzar a la classe política i social. Montilla va optar per no fer cap declaració institucional, per no polititzar la diada, segons que van dir els membres del govern, fet que va ser criticat pels partits de l’oposició.

Concurs de VilaWeb

Coincidint amb Sant Jordi, VilaWeb ha organitzat un concurs, que es va cloure ahir. I avui se sortejarà un lot de deu llibres entre tots els lectors que han respost degudament el qüestionari.

Enllaços
Llista dels llibres més venuts (dades del Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya).
Sant Jordi, una crònica literària, de Montserrat Serra, i Fotocrònica de la jornada, de Martí Estruch.
VilaWeb TV: Sant Jordi vist pels ciutadans I Lectura de l’Auca del Senyor Esteve a l’Ateneu Barcelonès I Escriptors signant llibres I Esmorzar d’escriptors a l’hotel Regina de Barcelona.
Especial Sant Jordi 2007.
Avui: Pàmies i Espinàs, autors amb més vendes / Sant Frankfurt.
La Vanguardia: Adiós al libro único / Un día para el encuentro con los autores .
El Periódico: La Diada popular / ‘Polònia’ i el debut de Rubianes regnen en els llibres mediàtics.
El Punt: Els llibres de Sergi Pàmies i Espinàs, i ‘La clau Gaudí’, els més venuts per Sant Jordi / La Plataforma per la Llengua demana crear un nou espai per incorporar els nouvinguts.
Diari de Balears: Febre per llegir / La rosa i el llibre, protagonistes de Sant Jordi a la comarca d’Inca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any