Estrenen un audiovisual dedicat a la Valldigna

  • La música estarà interpretada en directe per l'Orquestra Simfònica Santa Cecília de Cullera

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.03.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Estrenen l’audiovisual “Per una vall digna” de Santiago i Carles Estruch dedicat a la Valldigna, amb música interpretada en directe per l’Orquestra Simfònica Santa Cecília de Cullera dirigida per Javier Pallàs. L’acte tindrà lloc a l’Auditori de la Casa de Cultura de Tavernes de la Valldigna, diumenge 25 de març, a les 19.00 hores. L’audiovisual resultant, una vegada editat i muntat, es distribuirà als festivals internacionals de cinema.Segons els promotors de l’acte, “la Valldigna s’ha vist últimament immersa dins d’unes tendències o accions que segons alguns, busquen les necessitats cap el progrés fins una millor qualitat de vida. Aquestes tendències o accions no han segut acceptades per tots els valldignencs, cosa que ha creat moltes discrepàncies des fa més d’una dècada”.

L’audiovisual reflexa la realitat que es viu avui en dia a la Valldigna. O siga, apropar als valldignencs aquells racons de la Valldigna, que potser alguns encara no coneixen, a mostrar els carrers dels pobles amb la seua gent inclosa i a mostrar també les accions de la gent que, d’alguna manera o altra, també s’emmarquen dins de la Valldigna actual.

L’origen de la Valldigna

Josep Toledo i Girau recull al llibre El monestir de la Valldigna l’origen del nom d’aquest territori del País Valencià:

De camí cap a les ciutats de Gandia i Dénia, s’oferí també transitar per aquesta vall, anomenada aleshores d’Alfàndech… La bellesa i la fecunditat d’aquests llocs tancats entre les muntanyes i la mar sembla que cridà l’atenció del rei Jaume II el Just d’Aragó, qui, embadalit per l’amenitat i per inspiració divina, es girà cap a l’abat del monestir de Santes Creus i li digué: “Vall digna per a un monestir de la vostra religió!” I l’abat respongué: “Senyor, vall digna”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any