Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  16.03.2007  13:23

Un refugiat al telèfon mòbil

Intermón crea un joc per al mòbil per sensibilitzar la societat sobre la situació dels refugiats

Men?ame
 

Creuar un camp de mines o buscar menjar i aigua per als fills són algunes de les proves que ha de superar Aissa, la protagonista de 'Refugee', un nou videojoc per a mòbils fet per la ONG Intermón Oxfam que vol servir per a sensibilitzar els més joves. Aissa fuig de la sequera del país on vivia, però pel camí ha de lluitar contra la gana, la set i la violència; per Intermón és un exemple de la vida de milions de refugiats de conflictes o catàstrofes oblidades.

L'ONG assegura que hi ha vint-i-cinc milions de refugiats al món dels quals un 80% són dones i nens i per això té diversos programes d'ajuda als camps de refugiats de Djabal i Goz Amer (al Txad). I de fet, els beneficis de les descàrregues del joc –que no és gratuït– es dedicaran als programes d'ajuda d'aquests dos camps de refugiats. De moment sembla que el joc té èxit, el primer dia se'n van fer mil cent descàrregues. Més endavant és possible que s'hi pugui jugar a través d'internet des de la web d'Intermón.

Intermón fa servir cada vegada més les noves tecnologies per escampar el seu missatge, de fet, fa pocs dies va anunciar que s'havia aliat amb Rimax per vendre memòries via connexió USB que destinarien els beneficis a projectes educatius d'Angola i Moçambic. Segons ha dit Carmen Rodríguez a VilaWeb, el videojoc pot arribar a uns segments de la població, els mes joves, que no acostumen a llegir-se els informes d'Intermón Oxfam ni les notícies sobre la situació dels refugiats que surten als diaris. Assegura que de moment es tracta d'una prova però que, si va bé, aviat faran més actuacions en aquest mateix sentit.