Freecycle, una xarxa per aprofitar allò que ja no necessitem

  • Els usuaris es posen en contacte via internet

VilaWeb
Redacció
08.01.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quantes coses útils, a vegades ben noves, no acaben sovint a les escombraries, en la nostra societat consumista? Per als qui deploren aquest model de consumir i llençar ha nascut Freecycle, una xarxa internacional que posa en contacte, via internet, gent que té coses que ja no necessita i que posa a disposició de qui se’n pugui servir. Més de tres milions de membres ja té, a tot el món, aquest moviment fundat a Tucson (Arizona) fa quatre anys.De casa nostra hi participa una comunitat d’usuaris de València.

Els objectes que s’hi poden trobar són ben variats, des de llums, taules i peces de roba a paper fotogràfic, bressols… Quan algú troba allò que necessita, es posa en contacte amb l’anunciant i tots dos acorden el lloc de recollir l’objecte. La màxima de la xarxa, que ja hi ha qui anomena ‘L’eBay ecològic’, és: ‘Fes-ho gratuït, legal i apte per a totes les edats’.

Per a participar-hi n’hi ha prou de registrar-se al grup de la població de residència o, si no n’hi ha cap, cal instituir-n’hi un.

A l’Argentina hi ha una iniciativa semblant, Liquidación, promoguda durant el ‘corralito’, quan la corrupció dels governants va deixar els argentins mig arruïnats.

Enllaços
Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Ecologisme i medi.
Font: Canal Solidari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any