El Bloc i EUPV es reuniran dilluns per desencallar el pacte

  • Serà la primera trobada des del 4 de setembre

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.11.2006 - 15:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Bloc i EUPV faran un últim esforç per a fer possible el pacte valencianista amb vista a les eleccions a la Corts de la primavera del 2007 i han fixat una reunió de la comissió negociadora per dilluns vinent, a les cinc de la tarda, segons ha dit a VilaWeb la secretària del Bloc, Pepa Chesa. Serà la primera des del 4 de setembre passat. El Bloc va demanar ahir la trobada a Esquerra Unida, que l’ha acceptada per ‘no demorar més la qüestió’.De tota manera, la reunió arriba després que el secretari general dels nacionalistes, Enric Morera, ha reconegut que la possibilitat d’un acord és lluny. Segons el Bloc, l’actual marge de negociació que fixa la formació encapçalada per Glòria Marcos no fa possible l’acord. Ara per ara, EUPV insisteix en la validesa de la proposta que va aprovar el consell nacional, que fixava un repartiment de llocs a les llistes electorals que no satisfà el Bloc.

Les condicions

El mes de setembre passat, EUPV va oferir una representació parlamentària d’un 20% al Bloc, que no vol baixar d’un mínim del 30%, a més va denegar-li el número u de la llista de Castelló. La formació d’Enric Morera reclama aquest primer lloc perquè des de fa dotze anys té més votants a Castelló; tot i així, EUPV solament li ofereix el segon lloc. El Bloc també reclama tenir representació a Alacant.

Perquè hi hagi acord, el Bloc considera primordial tenir presència a les tres circumscripcions del País Valencià. Els nacionalistes recorden que per a les eleccions municipals tindran prop de tres-centes llistes, fet que segons Morera ‘no es pot despreciar’.

Enllaços
Levante: El Bloc pide de nuevo la mano a EU.
Manifest pel pacte signat per Valencians pel Canvi, el Micalet, Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana i Xúquer Viu i manifest generacional Si no ara, quan!.
Webs dels partits: EUPV i Bloc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any