Mas ofereix a Carod-Rovira que sigui el conseller primer

  • Esquerra no tanca la porta a cap pacte i continua negociant amb ICV i el PSC

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.11.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Artur Mas i Carod-Rovira s’han reunit avui al migdia durant una hora i mitja per a pactar un possible govern conjunt i, segons fonts de CiU, totes dues bandes han deixat les portes obertes. CiU ha ofert que, en cas de pacte, Esquerra tingui plena representació a l’executiu i que Carod en sigui el conseller primer. Mentrestant però, continuen les negociacions entre els antics socis del tripartit que és la prioritat de govern per al PSC.Carod-Rovira ha comunicat a Artur Mas que ERC no havia tancat cap acord amb cap altre partit i que els calia més temps per analitzar les propostes. També ha elogiat el to constructiu de la reunió amb Mas.

Ahir, José Montilla va dir a Artur Mas que descartava un pacte entre Convergència i els socialistes encara que dilluns es tornarà a fer una reunió entre els candidats de CiU i del PSC. La reunió d’ahir a la tarda entre Mas i Montilla es va desenvolupar en un estricte secretisme. Amb tot, després de la trobada, fonts nacionalistes van explicar que el primer secretari del PSC havia descartat la ‘sociovergència’, l’opció preferida per CiU. Montilla va dir a Mas que el seu objectiu és reeditar el tripartit i que, si el pacte no és possible, prefereix fer d’oposició. La trobada va ser breu.

Tot i això, el portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, no ha descartat noves trobades entre Mas i Montilla. En declaracions a RAC1, Puig també ha dit que ara el principal objectiu de la federació és intentar arribar a un pacte amb ERC per evitar un nou tripartit.

Múltiples trobades

La trobada Mas-Montilla d’ahir va ser una de les moltes que es van produir al llarg del dia. Montilla també es va reunir amb Carod que, al seu torn, també es va reunir amb Pasqual Maragall al Palau de la Generalitat, i amb Joan Saura, per separat. Carod va explicar que les trobades han servit per fer balanç del tripartit i per analitzar els punts que s’haurien de millorar en cas que es reedités un pacte semblant.

Dues portes obertes

Un cop descartat el pacte CiU-PSC, els resultats electorals ofereixen dues possibilitats per formar majories parlamentàries: el govern tripartit o l’anomenat pacte nacionalista entre CiU i ERC. De moment, ahir els socis de l’antic tripartit van obrir múltiples converses, però si bé el PSC i Iniciativa aposten pel pacte d’esquerres, ERC encara no s’ha pronunciat obertament sobre l’opció preferida. Carod només insisteix que, ara com ara, l’única cosa que descarten els republicans és d’entrar en un govern decidit des de Madrid.

Enllaços
El Punt: Montilla tanca la porta a Mas.
Avui: El PSC planteja un tripartit sense conseller en cap.
El Periódico: Negociació frenètica.
La Vanguardia: Montilla comunica a Mas que intentará reeditar el tripartito o pasará a la oposición.
El País: Mas apura con Carod sus opciones de llegar a la Generalitat.
——————–
Edició especial de VilaWeb en pdf sobre els resultats electorals.
Enquesta i fòrum de VilaWeb: Quin govern us agradaria a la Generalitat de Catalunya?.
Especial de VilaWeb: Eleccions al Parlament de Catalunya 2006.
Webs dels partits: CiU, PSC, ERC, PP, ICV, Ciutadans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any