El cinc candidats a la Generalitat, junts en un debat a TV3

  • És el primer i únic debat televisat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.10.2006 - 16:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

TV3 emet aquest vespre (21.45 h) el primer i únic debat televisat entre els cinc candidats a la presidència de la Generalitat: Artur Mas, José Montilla, Josep-Lluís Carod-Rovira, Josep Piqué i Joan Saura compartiran plató per contrarrestar les seves propostes. El debat el moderarà el periodista Josep Cuní i serà retransmès en directe per Catalunya Informació. El programa arriba enmig de les protestes dels periodistes per les normes que regeixen les informacions electorals.El Col·legi de Periodistes de Catalunya i els treballadors dels mitjans de comunicació públics catalans han reivindicat poder oferir la informació electoral en base a criteris periodístics i professionals, no segons els escons de cada partit. La petició l’han subscrit TV3, TVE, BTV, Catalunya Ràdio, RNE Barcelona, ComRàdio i Ràdio Televisió de Mollet del Vallès. Els periodistes preparen un document a favor de l’autoregulació dels mitjans.

Actualment, els mitjans públics elaboren la informació electoral segons les normes que dicten la Junta Electoral Central i els consells d’administració dels mitjans. Cada partit polític té un ordre d’aparició i un minutatge concret en funció de la representació que té al Parlament. Per això, les informacions dels partits segueixen aquest ordre: CiU, PSC, ERC, PP i ICV-EA. Pels periodistes, aquesta pràctica hipoteca el contingut de les informacions i fa que les notícies de campanya electoral siguin ‘perverses’ i ‘avorrides’. I això, diuen, distancia els electors de la política. A més, també critiquen que l’imposició de blocs electorals vulnera el dret a la informació.

Vaga de signatures

Com a mostra protesta, els periodistes de la TV3, Catalunya Ràdioa i ComRàdio han decidit no signar les informacions durant la campanya electoral. Una protesta que també van fer durant la campanya del referèndum de l’estatut.

Enllaços
Especial de VilaWeb: Eleccions al Parlament de Catalunya 2006.
Enquesta de VilaWeb: Com veieu la campanya electoral a la presidència de la Generalitat?.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any