Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  24.08.2006  06:56

Els embassaments valencians esgotaran l'aigua potable en dotze dies

Els batlles socialistes es reuneixen davant l'immobilisme del govern de Camps

Men?ame
 

La conca hidrogràfica del Xúquer té les alarmes enceses perquè els embassaments només tenen aigua potable per als pròxims dotze dies. Les organitzacions agràries ja han decidit de suprimir els regs que no siguin imprescindibles durant aquestes dates i fins que no plogui al País Valencià. D'altra banda, els batlles socialistes afectats es reuniran per prendre unes mesures que l'executiu de Francesc Camps no ha tingut en compte.

Segons les dades de la Confederació Hidrogràfica, els pantans valencians han perdut, en tant sols una setmana, 30,34 hectòmetres cúbics, amb la qual cosa la capacitat dels embassaments se situa en el 13,81% de mitjana. I és que durant el mes d'agost, el consum d'aigua, en bona part per causa del turisme, ha augmentat de manera lineal. La situació, però, no és exclusiva de la conca del Xúquer ja que els pantans del riu Segura es troben a un 12,70% de la seua capacitat de reserves.

Immobilisme de les administracions

Tot amb tot, ni la Confederació Hidrogràfica ni el govern valencià han fixat mesures per resoldre aquesta situació. El sector agrari coincideix amb la ministra de Medi, Cristina Narbona, que cal donar prioritat als usos essencials d'aigua. El secretari geeral de la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià, Joan Brusca, és partidari que cada ajuntament estableixi les restriccions segons la situació de cada municipi.
Fruit d'aquesta situació, els alcaldes socialistes valencians mantindran, avui mateix, una reunió d'urgència amb l'objectiu de prendre mesures coordinades contra la sequera respecte a la passivitat que mostra el Consell de la Generalitat Valenciana, mentre que altres governs autònoms fa temps que van aprovar decrets amb mesures per a l'estalvi de l'aigua en coherència amb la realitat que s'hi viu.