Valentí Puig guanya el Premi Sant Joan 2006

  • 'La gran rutina' és el títol de l'obra de l'escriptor mallorquí

VilaWeb
Redacció
20.06.2006 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor Valentí Puig (Palma, 1949) ha guanyat el 26è Premi Sant Joan, que convoca anualment l’Obra Social Caixa Sabadell. La novel·la premiada, ‘La gran rutina’, és segons el secretari del jurat, Fermí Pons, ‘una crítica crua però elegant de l’estat actual de les coses’. I Valentí Puig ha dit que ‘la gran rutina és el dolor, la pietat, l’amor i l’engany’. El premi és dotat amb 30.000 euros (lliures d’impostos).La història de ‘La gran rutina’ se situa entre Barcelona i el poble de Viluma al Tarragonès, on cada cap de setmana, des de fa trenta anys, es troben quatre amics que ronden la seixantena. L’acció es desencadena quan els protagonistes descobreixen les activitats fraudulentes d’un dels membres del grup. Valentí Puig ha explicat que ‘el pas del temps ens pot ensenyar a ser bons i dolents i en el moment en què l’instint de conservació ens pressiona, potser som capaços de sacrificar-nos per l’altre o de ser generosos. La pietat és una petita llum que permet als personatges sobreviure amb dignitat en un món que molt poques vegades és digne’.

Enguany s’han presentat 47 obres al Premi Sant Joan. Valentí Puig hi va concórrer amb el pseudònim d’Alfons Burke. Formen el jurat Alan Yates, Pere Gimferrer, Vicenç Villatoro, Dolors Oller i Fermí Pons.

Edicions 62 publica el premi. En fa una tirada comercial i una edició especial per la Caixa Sabadell que, coincidint amb la diada de Sant Jordi, regala 30.000 exemplars en català i 5.000 en espanyol als seus clients.

Enllaços
Valentí Puig al ‘qui és qui‘.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any