Òmnium cultural de Catalunya-nord Celebra la Nit de Sant Jordi.

  • el principal premi, el Ramon Juncosa , queda desert

VilaWeb
Redacció
29.04.2006 - 22:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures



Ahir, dissabte a la nit, es va celebrar la XVIIena “Nit de Sant Jordi” que organitza Òmnium Cultural Catalunya Nord, i es van lliurar els premis literaris en llengua catalana, que aquesta entitat atorga, durant un sopar de gala al Palau de Congressos de Perpinyà.

Aquest era presentat pel Sr. Pere Manzanares i amenitzat per les cançons d’en Pere Figueres.

Els premis atorgats són el:

“Ramon Juncosa de narrativa” dotat per la Generalitat de Catalunya,… que ha quedat desert. Francesc Català de poesia” dotat per Òmnium Cultural, pel Sr. Joan Mercader i Sunyer per Arrels minvants, aquest poeta ja havia guanyat el mateix premi fa tres anys. El premi ha estat lliurat per l’escriptora Renada Laura Portet, que presidia el jurat.

“Literatura infantil”, dotat per l’Institut Font Nova de l’Ajuntament de Perpinyà, a Elisa Mostazo i Comas, el premi li va lliurar el president del jurat l’escriptor Pere Verdaguer

Joves escriptors” dotat pel Consell General, en la categoria primària el va guanyar “l’auca dels Reis de Mallorca” de la escola Bressola de Sant Galdric de Perpinyà, i en la categoria de secundària “l’auca del Comte Grifé “ de l’escola de secundària Comte Grifé de Perpinyà, el premi al “Reportatge de premsa” dotat per la revista EL TEMPS, l’ha guanyat en Ramon Jordi Faura i Labat per “el rugbi, una eina de catalanitat a la Catalunya Nord”. L’institut Font Nova de l’ajuntament de Perpinyà, va donar també dos premis, lliurats pel seu president Jaume Roure, tinen de batlle de l’ajuntament, acompanyat per Virginie Barre: els premis van ser a la creació artística pel pintor Sebastien Freire, net de l’escriptor nord-català Josep Sebastià Pons, i un premi d’honor pel cantant Pere Figueres, que el permetrà donar a conèixer la seva obra, més enllà de Catalunya-nord.

Entre les personalitats del món de la cultura, de la política i de l’economia del conjunt dels Països Catalans que van assistir destaquem la presència del Sr. Apel·les Carod, del director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà el Sr. Jordi Fernández-Cuadrench, el president de la Federació Joan Jaume Prost i el del Centre Cultural Català – Casal Jaume I Josep C. Serra, també van veure el Sr. Marcel Mateu, del Consell General i el Sr. Jaume Roure, i la Sra. Marysse Oliver, primera directora de la Casa de la Generalitat de Perpinyà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any