Joan Daniel Bezsonoff guanya el premi Crexells.

  • Catalunya-nord, Països Catalans; €uropa.

VilaWeb
Redacció
11.04.2006 - 22:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures



Per segon any consecutiu, un escriptor nord-català ha guanyat el premi Crexells, que atorga l’Ateneu Barcelonès, a la millor novel·la publicada en català l’any 2005.

Joan Daniel Bezsonoff rep aquest premi per la seva novel·la, “Les amnèsies de Deu”, que recordem fa poc que va ser guardonat també amb el premi Salambó. L’any passat, va ser en Joan Lluís Lluís qui va rebre aquest mateix premi per la seva novel·la “El dia de l’ós”. El fet que dos escriptors de Catalunya Nord hagin rebut el Crexells en anys successius és significatiu i remarca que la literatura catalana en aquest territori viu un moment dolç.

Tanmateix, Bezsonoff no ha estat gens triomfalista, ha dit que una flor no fa estiu i que el català a Catalunya Nord està molt malament: “A mi em sap greu que es perdi la llengua que parlava el meu avi, per això vaig decidir fer un dic contra l’oblit, un museu actiu perquè no es perdi el català al Rosselló”.

El jurat que concedeix aquest premi esta compost per Josep Faulí, Mariàngela Cerdà, Anton M. Espadaler i Manuel Ollé. El premi es va atorgar dimarts a la nit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any