Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  25.11.2005  17:45

El premi Documenta 2005 queda desert

Men?ame
 

El responsable de la llibreria Documenta, Josep Cots i l'editora Eugènia Broggi d'Empúries han fet saber que enguany el premi Documenta ha quedat desert. Broggi ha explicat que el jurat ha coincidit en què cap de les dinou obres presentades 'tenia prou força, sang, to, estil, ànima'. I Cots ha recordat que no és la primera vegada que passa, aquesta és la cinquena vegada que es declara desert. El premi té una dotació de 7.000 euros i només s'hi poden presentar autors menors de trenta-cinc anys.

El jurat, format per Dolors Miquel, Núria Perpinyà, Jordi Llavina, Josep Cots i Eugènia Broggi, ha fet públic un breu comunicat en el qual diu: '...d’acord amb l’esperit del premi, que vol representar un estímul per a joves escriptors que comencen la seva carrera literària, (el jurat) ha considerat que cap de les obres presentades tenia una veu narrativa pròpia i ha trobat una manca d’originalitat general, motius pels quals declara el premi d’enguany desert. La decisió és unànime'.

El premi Documenta va ser convocat per primera vegada l'any 1980. Entre els autors novells que l'han guanyat i que ara ja estan consolidats s'hi compten , Lluís-Anton Baulenas, Vicenç Villatoro, Alfred Bosch, Toni Sala, Flàvia Company, Sebastià Alzamora, Vicenç Pagès, Pau Vidal, i el guanyador de l'any passat, Melcior Comes.