Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  26.11.2005  06:00

L'Alcúdia acull la primera gran trobada de colles muixerangueres valencianes

Men?ame
 

Tot indica que avui serà un dia històric a la localitat de l'Alcúdia, a la Ribera Alta. Allà s'hi aplegaran bona part de les colles muixerangueres del País Valencià, en una trobada que vol tenir continuïtat en el temps i que cada any serà itinerant. Les colles que hi participaran són la Nova Muixeranga d'Algemesí, els Locos de l'Olleria, els Negrets de l'Alcudia, els Dansants de Peníscola i la Muixeranga la Construcció de la Safor.

No hi seran presents, per raons diverses, la Muixeranga de Sueca, els Amics de la Muixeranga d'Algemesí, la Mojiganga de Titaguas i la Muixeranga del Forcall. Amb tot, els organitzadors no s'estan d'afirmar que serà una jornada històrica i que marcarà el punt d'inflexió en la vertebració del món muixeranguer. És la primera volta que les associacions culturals dedicades a la construcció de torres humanes s'apleguen en una diada com les diades castelleres que es fan al Principat.
L'estructura de la trobada seguirà tres tandes, en les quals cada colla podrà pujar una torre i n'explicarà l'origen i l'estructura. Al final, els assistents podran gaudir d'una actuació conjunta en la qual les colles exhibiran la construcció d'un pi.
Per cert, des d'aquesta setmana, la revista Castells, especialitzada en aquesta tradició i editada per Utopia Global, ja té un espai a internet. A la seva pàgina hi podeu descobrir els números publicats, documents públics i una interessant agenda castellera.