Xirinacs, alliberat

  • Agraeix les mostres de solidaritat

VilaWeb
VilaWeb
Xirinacs ha estat rebut per una cinquantena de persones al CIEMEN.
Redacció
27.10.2005 - 18:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lluís Maria Xirinacs fou alliberat de la presó de Can Brians ahir al vespre. L’ordre es va emetre a la tarda, però va trigar a executar-se per causa dels tràmits burocràtics. Una vegada lliure, Xirinacs va anar al CIEMEN, on el van rebre mig centenar de persones, i va agrair el suport rebut. Xirinacs va dir a VilaWeb que valorava molt positivament la solidaritat de la gent que li havia fet costat, i que es trobava bé, encara que cansat.També va dir que no es penedia ni es retractava gens de les declaracions que va fer l’Onze de Setembre del 2002, i que el van dur a la presó, si bé creia que l’empresonament no havia estat pas per mala fe, sinó per coses de maquinària judicial. De fet, quan va anar a la comissaria poc sabia que tingués pendent cap ordre de cerca i captura, perquè no li n’havien comunicat mai cap. A banda, a la presó s’ha sentit ben tractat.

Segons Europa Press, el fiscal ha fet un informe recomanant l’alliberament de Xirinacs per raons d’edat, alliberament que va ser ordenat per la secció tercera d’afers penals de l’audiència espanyola. Els senadors de l’Entesa Catalana de Progrés ja havien fet saber ahir a la tarda que la fiscalia i el Ministeri de l’Interior havien decretat la llibertat de Xirinacs, però el Departament de Justícia de la Generalitat ha dit a VilaWeb que l’ordre no els havia arribat. Sigui com sigui, l’Entesa havia emès un comunicat assegurant que el secretari d’estat, Antonio Camacho, havia comunicat personalment al seu portaveu, Carles Bonet, l’alliberament de l’ex-senador.

Sigui com sigui, la Fundació Randa ja va explicar a VilaWeb que ahir a migdia havien pogut visitar Xirinacs a Can Brians i que els constava que el metge l’havia atès i que es trobava en bon estat.

Enllaços
Biografia de Lluís Maria Xirinacs.
Europa Press: La Fundació Randa-Xirinacs celebra la decisió de l’Audiència espanyola de deixar lliure l’ex-senador.
El Punt: L’Audiencia Nacional suspèn la condemna a Xirinacs i n’ordena l’alliberament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any