L’osonenc Pere Tordera guanya el premi LUX d’Or de fotografia

VilaWeb
Redacció
16.10.2005 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El fotògraf osonenc Pere Tordera s’ha adjudicat el primer premi dels prestigiosos guardons LUX d’OR en 13a edició d’aquesta categoria de reportatge social. Aquests premis els atorga des de 1993 l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya, amb l’objectiu de promoure la creació artística i tècnica dels professionals de la fotografia.

En aquesta edició s’hi van presentar més de 700 treballs d’autors d’arreu de l’Estat. Tordera està satisfet pel guardó, que li van entregar coincidint amb la fira SoniMagFoto 2005 de Barcelona.

Pere Tordera, tonenc afincat a Manlleu i amb botiga a Vic, hi va presentar una sèrie de quatre fotografies de casament. Va aconseguir el guardó després de colar-se a la final juntament amb quatre fotògrafs més. De tota manera, admet que tenen força elements en comú i que les seves composicions es caracteritzen per la simplicitat.

L’osonenc fa més de 15 anys que treballa professionalment com a fotògraf, primer com a fotoperiodista i actualment amb una botiga especialitzada en fotografia d’estudi, publicitat i reportatge social. Com a fotògraf d’EL 9 NOU, Tordera va aconseguir dos prestigiosos premis, l’Agustí Centelles i l’Ortega i Gasset, per un reportatge gràfic de les conseqüències de l’atemptat d’ETA a Vic el 1991. (elter.net)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any