Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  11.10.2005  16:30

El Termcat aprova la forma 'bloc' i 'blocaire'

Men?ame
 

El Termcat, el centre de terminologia catalana, ha aprovat el terme 'bloc' en substitució de 'diari interactiu' i 'diari interactiu personal' que fins ara considerava adequats per a referir-se al 'weblog' o 'blog' anglès. El Termcat defineix un bloc com 'la pàgina web, generalment de caràcter personal o poc institucional, amb una estructura cronològica que s’actualitza regularment i que presenta informació o opinions sobre temes diversos'.

Per a denominar l'individu que gestiona el bloc o afeccionat a navegar per aquestes pàgines, el 'blogger' anglès, ha aprovat la forma 'blocaire'. El Termcat explica a la web que ha decidit de canviar les formes inicials per aquestes, més senzilles, per les moltes peticions que li ha fet gent de l'àmbit d'internet, que han fet notar que aquelles formes gairebé no tenen ús i que 'són semànticament poc reeixides', perquè no tots els blocs són interactius. El terme bloc ja és el que s'utilitzava majoritàriament a la internet catalana.
VilaWeb va fer aquest estiu l'especial Blocs per prendre'n notal, amb alguns dels blocs més interessants de la blocosfera del país.