Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  19.09.2005  17:14

Flaixos a Lletres

Men?ame
 > Ja és a les llibreries 'Els mots' de Jean-Paul Sartre, que l'editorial Proa ha reeditat en motiu del centenari del seu naixement (veure notícia). 'Els mots', volum que es divideix en dos capítol, 'Llegir' i 'Escriure', és una reflexió autobiogràfica i alhora universal sobre l'individu. Podeu llegir un fragment de 'Els mots'.


> Les darreres pàgines incorporades a Lletra, l'espai virtual de literatura catalana, són les de Joan Coromines (amb textos de Joan Solà, Max Cahner, Antoni M. Badia i Margarit i Joan Ferrer), Baltasar Porcel (amb el text 'Qui sóc i per què escric'), i Emili Teixidor (amb un text de l'autor i un recull de recursos sobre la seva obra).


> Informa VilaWeb Ontinyent de la publicació d'un nou llibre de l'escriptor i poeta David Mira, 'Desteixida memòria'. La notícia inclou una pàgina especial amb fragments del poemari (en format pdf).


> El diari El Punt informa que la Biblioteca de Catalunya ha adquirit 415 cartes d'amor que va escriure un jove Josep M. de Sagarra de vint-i-un anys, a la gironina Mercè Coll, entre 1915 i 1921 (llegir article). Segons va escriure l'autor en les seves memòries, 'sense la seva presència la meva obra poètica no tindria explicació'. El periodista i biògraf de Sagarra, Lluís Permanyer, també considera que aquestes cartes ajuden a entendre millor una part de l'obra de l'escriptor. La Biblioteca de Catalunya permet la consulta d'aquests documents als especialistes.