Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  16.09.2005  16:35

El punt Cat funcionarà a finals d'any

L'entitat agraeix en roda de premsa els milers d'adhesions rebuts a la petició · ICANN ha aprovat aquesta matinada el domini per a la llengua catalana

Men?ame
 

Avui a migdia l'Associació puntCAT ha convocat una conferència de premsa a la seu del IEC a Barcelona per anunciar l'aprovació del domini .cat. L'entitat impulsora d'aquesta nova adreça d'internet destinada a les webs en català o relacionades amb la llengua i la cultura catalanes ha celebrat el vist-i-plau rebut de la ICANN avui a la matinada al costat del conseller del DURSI, Carles Solà (a la foto), que s'ha sumat a l'acte amb satisfacció.

El director executiu de l'Associació puntCAT, Amadeu Abril, ha destacat que primera vegada la ICANN ha aprovat un domini que representa un grup lingüístic i cultural, després d'haver comprovat la solidesa de la xarxa catalana. També s'ha valorat molt positivament l'altíssim nombre d'adhesions (68.000) a la petició del .cat, tant d'entitats i institucions com de particulars. Abril ha anunciat que el domini és possible que s'activi abans que s'acabi l'any. Respecte a l'Associació puntCAT, ha informat que d'aquí a dues o tres setmanes es convertirà en una fundació no lucrativa encarregada de la gestió efectiva d'aquest nou 'domini global per a una llengua global'. La fundació també ha d'establir el futur preu de les adreces, que serà 'el més baix possible', segons Abril.

El conseller Solà, per la seva banda, s'ha alegrat de l'aprovació del domini i ha anunciat que el govern català sol·licitarà aquesta terminació per a les seves webs.