Aixecat el secret de sumari de l’assassinat de Josep M. Isanta

VilaWeb
Redacció
29.06.2005 - 08:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La jutgessa que instrueix el cas de Josep M Isanta, assassinat en plena Patum de Berga, ja ha aixecat el secret de sumari. Aquest sumari, d’una mica més de mil pàgines, ja s’ha fet arribar al fiscal i a la defensa. Encara que n’hagin transcendit pocs detalls, l’Avui publica que la línia d’investigació apunta a una autoria adhesiva, val a dir deguda a una intenció conjunta i premeditada dels acusats, que ara es troben en presó preventiva. Com que Josep M. Isanta va rebre tres punyalades, se’n pot deduir que hi hagué més d’un autor material de l’assassinat. El sumari indica, a més a més, que els empresonats deuen pertànyer a dos grups diferents, que van convergir en la brega que va acabar amb la mort de J. M. Isanta i amb tres joves ferits amb arma blanca.
En el procés, hi haurà dues acusacions: una de popular, exercida per l’Ajuntament de Berga, i una de particular, presentada per la família de la víctima. A més a més, la Plataforma per a la Convivència al Berguedà, constituïda arran dels fets de Berga, estudia la possibilitat de presentar una altra acusació particular. Aquesta setmana començaran les tongades de reconeixement.La jutgessa que instrueix el cas de Josep M Isanta, assassinat en plena Patum de Berga, ja ha aixecat el secret de sumari. Aquest sumari, d’una mica més de mil pàgines, ja s’ha fet arribar al fiscal i a la defensa. Encara que n’hagin transcendit pocs detalls, l’Avui publica que la línia d’investigació apunta a una autoria adhesiva, val a dir deguda a una intenció conjunta i premeditada dels acusats, que ara es troben en presó preventiva. Com que Josep M. Isanta va rebre tres punyalades, se’n pot deduir que hi hagué més d’un autor material de l’assassinat. El sumari indica, a més a més, que els empresonats deuen pertànyer a dos grups diferents, que van convergir en la brega que va acabar amb la mort de J. M. Isanta i amb tres joves ferits amb arma blanca.

En el procés, hi haurà dues acusacions: una de popular, exercida per l’Ajuntament de Berga, i una de particular, presentada per la família de la víctima. A més a més, la Plataforma per a la Convivència al Berguedà, constituïda arran dels fets de Berga, estudia la possibilitat de presentar una altra acusació particular. Aquesta setmana començaran les tongades de reconeixement.

Enllaços
Notícia anterior: Els organitzadors del concert de Berga acusen Tura de dir ‘mitges veritats’ i sostenen que sempre han actuat sota la legalitat.
Notícia anterior: Els fets de Berga, encara sense resoldre.
Berguedà llibertari, amb informació sobre els fets de Berga.
Els fets de Berga, bloc de MÉSVilaWeb que va seguir l’actualitat durant les primeres hores.
Especial de VilaWeb: Els fets de Berga, que inclou el manifest de les entitats juvenils de Berga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any