Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  19.02.2000  00:00

Diverses entitats ciutadanes i persones constitueixen una plataforma d'ajut als menors magribins del carrer

Men?ame
 

Fa tres anys que a Barcelona (sobretot a Ciutat Vella) i Santa Coloma de Gramenet hi ha la presencia de menors magribins, desemparats (sense referents d'adults) i indocumentats, que viuen al carrer. En el seu pais d'origen no eren nens de carrer, i es aqui on es troben amb un proces progressiu d'exclusio social, situacio que no es dona pas per voluntat propia sino davant la falta de tutela i regularitzacio legal d'aquests i pel deficit i inadequacio dels recursos.

Davant la manca de voluntat politica demostrada per les administracions, un grup de ciutadans i entitats diverses (Associacio per al Desenvolupament Socio-Cultural dels Immigrants, Associacio Catalunya-Liban, Associacio Socio-Cultural Ibn Batuta, Infancia Viva-Meninos e Meninas de Rua, Federacio de Veins i Veines de Barcelona, Papers per Tothom, Seminari Permanent d'Educadors per la Pau, SOS Racisme, Treball Social Sense Fronteres), han acordat constituir la Plataforma Ciutadana per a la Defensa del Menors Immigrats Desemparats. La intencio de la Plataforma es exigir al Govern de la Generalitat que compleixi la Llei de Proteccio de la Infancia que l'obliga a assumir la tutela dels menors desemparats, que porti a terme tasques de sensibilitzacio de la societat i amb la intencio d'assumir la tasca d'incorporacio dels menors de forma que la seva opinio sigui recollida, escoltada i difosa. Per aquesta tasca compta amb l'assessorament tecnic d'entitats que ja estan donant atencio directa als menors immigrats, com la Fundacio Joan Salvador Gavina, el programa Al-Qantara de Caritas Diocesana i el programa Marhaba del Casal dels Infants del Raval.