InterAdad

França guanya la final del Mundial per 3-0 i converteix Brasil en una ombra

L'anfitriona d'aquest Mundial s'ha erigit com a nova campiona del Món de futbol, després de guanyar de manera clara a Brasil per tres gols a zero. Els gols han estat obra de Zidane, que ha marcat dos a la primera part, i de Petit, que ho ha fet a l'últim minut del partit. França -tot i jugar des de la meïtat de la segona part amb 10 jugadors per l'expulsió de Desailly- ha sapigut contenir a Brasil, que pràcticament no ha fet res en tot el partit. Les estrelles de l'equip carioca han estat molt apagades, amb un Ronaldo tocat per una tendinitis, però que tampoc ha tingut oportunitat d'oferir ni tan sols una part del seu joc. D'aquesta manera, i contra tots els pronòstics, França guanya per primera vegada la Copa del Món, i ho fa a casa seva. Feia 20 anys que una selecció anfitriona no guanyava un Mundial.

temps de posessió
33'32''
23'37''

L'estadi de Saint Dennis ha estat el testimoni d'aquesta final. Les entrades ja feia temps que estaven esgotades, i ahir dissabte a la revenda es podien comprar per un milió de pessetes. Abans de començar, un espectacle d'Ives St Laurent ha estat l'encarregat d'acomiadar la Copa del Món, competició que des del passat 10 de juny ha mobilitzat a més de 40.000 milions d'espectadors, vuit mil més que l'anterior Mundial celebrat als Estats Unis.

Final:

França 3 - Brasil 0

Croàcia guanya Holanda i queda tercera al Mundial

La selecció croata ha guanyat la tercera plaça al Mundial de França '98, després de superar per dos gols a un a la selecció holandesa. Els gols croats han estat marcats per Robert Prosinecki i per Davor Suker, mentre el blaugrana Zenden ha marcat el gol per la selecció 'taronja'. Suker, amb sis gols, es col.loca com a líder en solitari dels golejadors del campionat, a l'espera de l'actuació de demà de Ronaldo a la final.

Durant la preparació d'aquest partit, els periodistes espanyols no van obtenir permís per entrar a l'hotel de la selecció holandesa per ordre expresa de Gus Hiddink, davant el rumor del seu possible fitxatge per Reial Madrid per la temporada vinent.

La FIFA presenta l'equip ideal de la Copa del Món.

Ahir divendres la FIFA va presentar el seu equip ideal d'aquest Mundial de França. Aquest equip està integrat per 16 jugadors. L'onze ideal és el següent:
Barthez (Fra), Thuram (Fra), Gamarra (Par), F. de Boer (Hol), R. Carlos (Bra), Davids (Hol), M. Laudrup (Din), Zidane (Fra), Rivaldo (Bra), Ronaldo (Bra), i D. Bergkamp (Hol). Com a reserves es troben: Chilavert (Par), Desailly (Fra), Dunga (Bra), B. Laudrup (Din) i D. Suker (Cro).

Brasil i França jugaran la final diumenge

França serà l'altra finalista del Mundial 98. La selecció francesa ha derrotat Croàcia per 2 a 1. Els croates s'havien avançat en el marcador però les constants embestides franceses, fortament esperonades pel públic local, han acabat per ensorrar la murada balcànica. A París i altres ciutats la gent ha sortit al carrer a celebrar la que ja és la millor classificació de França en molts anys.

En l'altre partit, jugat dimarts, la selecció brasilenya s'ha imposat a Holanda en un partit jugat de poder a poder i que només s'ha pogut resoldre en la tanda de finals. Taffarel, el veterà porter brasileny ha aturat dos dels balons donant el pas a Brasil, que així s'acosta a l'ansiat "penta" (el cinquè campionat que guanyaria).

El partit ha acabat amb un a un, amb dos gols fets en els minuts oposats de la segona part. Per Brasil en el primer minut. Per Holanda en el minut 41. La selecció holandesa ha posat setge tota la segona part a la porteria de Taffarel, tot i que els contracops resultaven molt perillosos.

Cal destacar, disortadament, l'horrible actuació de l'àrbitre, gens qualificat per a pitar un partit d'aquesta responsabilitat.

Blatter parla sobre el pròxim Mundial

Josep Blatter va declarar ahir que el pròxim Mundial, que es celebrarà de manera conjunta entre Japó i Corea del Sud l'any 2002, tindrà una durada més curta -una setmana menys-, i alguns dels partits seran trasmesos per canals de pagament. El nombre de participants continuarà snt de 32 països, però a causa de la reducció del temps de campionat, alguns partits hauran de ser a una mateixa hora. El nou president de la FIFA va declarar que en cap moment aquests partits seran emesos per pay-per-view. Els horaris dels partits seran a les 15 hores, hora local, però depen encara del pacte que s'rribi amb les televissions.

Brasil i França primers seminalistes.

Itàlia va perdre el Mundial del 1994 per culpa d'un penal fallat per Roberto Baggio. Baggio, aquesta vegada l'ha encertat, però dos companys seus no han trobat la xarxa i han posat Itàlia fora del Mundial. Els francesos només han fallat un penal. El darrer, per cert, l'ha llençat l'ex-blaugrana Laurent Blanc, fent el gol decisiu. Blanc està esdevenint l'autèntic salvador de la selecció gal.la que ja és a les semifinals.

El partit ha estat molt avorrit, amb la selecció italiana intentant aprofitar els errors de França i la selecció francesa portant a les espatlles el pes del joc.

En l'altre partit de divendres Brasil s'ha classificat de manera brillant davant Dinamarca a la qual ha derrotat 3 a 2. El partit ha estat extraordinari. Dinamarca s'ha avançat al marcador i des d'aleshores els dos equips han jugat un futbol ple de qualitat on els brasilenys han posat l'extraordinari estil individual i Dinamarca un joc d'equip fabulós i els darrers tocs de màgia de Laudrup, que es retirava avui. Dinamarca ha estat a punt d'empatar quan ha estavellat un baló al travesser amb el temps de la segona part ja esgotat.

Argentina - Anglaterra: futbol d'or

Argentina i Anglaterra han protagonitzat el millor partit del Mundial fins ara. La primera part ha estat trepidant amb un 2 a 2 que presagiava el millor. Només començar la segona part, tanmateix, l'àrbitre ha expulsat Beckham.

Aquesta expulsió ha canviat radicalment el partit tot i que la igualtat entre els dos equips ha continuitat éssent gran, Anglaterra ha muntat una sòlida defensa contra la qual s'estavellava a cada entrada la davantera argentina. La pròrroga no ha portat cap gol d'or i ha calgut anar als penalties. El partit s'ha resolt en el darrer xut quan el porter del Mallorca Roa ha aturat el baló donant al seu equip el pas als quarts de final, on s'enfrontarà amb Holanda.

Les primeres estadístiques del Mundial

Ara que tots els equips ja han jugat com a mínim un partit ha arribat l'hora de presentar les primeres estadístiques. Entre les dades més destacades hi ha aquestes: