El CD "AL TALL 25, ANYS EN DIRECTE", editat i produït per PICAP, comprèn 17 temes amb una durada superior als 76 minuts.

La coberta reprodueix un quadre original de Manuel Boix, on es reoresenta la formació primitiva d'Al Tall en escena amb un fons que el pintor va utilitzar per a la coberta del segon disc del grup amb imagineria del seu repertori.

La gravació, adequació i masterització van anar càrrec de Fernando J. Llabrés, amb el suport tècnic d'Estudis Tabalet de València, Acústic Crom i els seus tècnics.


El repertori tindrà com a base la cantata QUAN EL MAL VE D'ALMANSA i altres temes clàssics de la seva discografia.
AL TALL interpretarà aquest repertori amb nous arranjaments junt amb el centenar de músics de la banda simfònica CONJUNT INSTRUMENTAL DEL CONSERVATORI DE CASTELLÓ.






EL DISC

Al Tall es presentava davant el públic acompanyat per una banda simfònica de 110 músics, la Unió Musical de Torrent, amb la qual va interpretar els temes més coneguts de la seua discografia vestits de gala amb nous i brillants arranjaments:

La cantata Quan el mal ve d'Almansa -Cant de maulets, Lladres que entreu per Almansa, la Processó, El Romanç de cec, Les Albaes-, el Tio Canya, la marxa de Xavier el Coixo, la Jota del Castellut, Les penes són, l'Epístola a un amic, etc.

Es va estrenar i gravar una peça especialment composta per a l'ocasió: el Ball de Torrent, una minisuite instrumental de 14 minuts per Al Tall i banda simfònica, inspirada en les antigues melodies del Ball de Torrent.

La fusió de les dues formacions ha resultat una proposta innovadora i suggerent. D'una banda, la formació Al Tall -veus, dolçaines, cordes polsades, busukis, llaüt, arxillaüt, mandolina i bandúrria-, guitarra i guitarró, acordió, baix elèctric, teclats, bateries i percussions menors- i, d'una altra, el vent d'una gran banda simfònica. D'alguna manera es magnifica el so d'una de les formacions tradicionals de més tradició al País Valencià, la rondalla mixta de corda i vent.

La resposta del públic, tant a Manresa com a l'Auditori de Torrent, va ser desbordant per l'emoció que produïa redescobrir unes cançons molt conegudes i estimades amb una dimensió sonora potentíssima per la participació de la Banda. D'altra banda, cal remarcar la satisfacció que s'experimenta en veure una formació tan clàssica, seriosa i prestigiada com és la Banda, integrant-se en un repertori de tal naturalesa tant pels seus aspectes reivindicatius com per les coloracions tradicionals de la música.

Als concerts-gravació hi van participar, per part d'Al Tall, els seus components (Vicent Torrent i Manuel Miralles), amb els col.laboradors habituals (Jordi Reig, Miguel Blanco, Vicent Cortina, Xavier Ahuir, Josemi Sanchez, Enric Banyuls, Maribel Crespo i Jose Morillo).

Van ser invitats excepcionals Miquel Gil, antic component del grup, que posa la veu en els temes que són coneguts per la seua interpretació. D'altra banda, dos dels cantaors de cant d'estil més apreciats en aquest moment, com són Apa i Teresa Segarra, van interpretar les albaes de la cantata Quan el mal ve d'Almansa, amb les seues impressionants veus.

Els nous arranjaments i nova composició van ser elaborats per membres actuals i d'anteriors formacions d'Al Tall: Xema Senabre, Jordi Reig, Vicent Lluis Fontelles, Ximo Caffarena, Manuel Miralles i Vecent Torrent.

La Banda Simfònica Unió Musical de Torrent, una de les més potents del país, va néixer l'any 1973 amb la fusió de l'Associació Musical La Clàssica i la Banda de Música del Patronat de la Juventut Obrera de Torrent. L'any 91 ascendeix de la Secció Especial B a la Secció Especial A o Secció d'Honor en el competitiu Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, on obté el primer premi de la Secció d'Honor els anys 1991, 1993, 1995, 1997 i 1999. Des del 1996 és dirigida pel mestre ManuelEnguidanos Cotanda, que començà els seus estudis a la Unió Musical de Llíria i que desenvolupà un brillant currículum artístic com a clarinetista, professor, director d'altres formacions i compositor.

La producció dels concerts i de la gravació comptaren amb el patrocini de l'Ajuntament de Torrent i de l'Institut Valencià de la Música de la Generelitat Valenciana.