Opinió

 

1/88>

Francesc Felipe

01.05.2013

Francesc Felipe: Canal 9 per a catalans

L'acord entre el govern valencià i el govern català, hem de ser clars, és un èxit. Mostra que l'únic camí possible i rendible entre catalans i valencians és el de l'acord i no l'enfrontament. Per tant, vaja per endavant la felicitació a una i a l'altra banda del Sénia.

El segon aspecte positiu és que la reciprocitat és amb tots els canals tant de la CCRTV com de RTVV. El tercer punt clau és que el govern espanyol ha de reconèixer els mateixos multiplex per al País Valencià que per a Catalunya. És bo que els valencians tinguem dret a administrar eixa part de l'espai radioelèctric, però això no ha d'estar supeditat ni ser excusa per al retorn immediat de les emissions.

Per altra banda l'espai de comunicació no es pot limitar a l'oferta només de la televisió pública catalana i valenciana. L'objectiu ha de ser crear un mercat comunicatiu que beneficie econòmicament i culturalment a totes bandes i actualment existeix la televisió pública de les Illes Balears i també altres cadenes privades en la nostra llengua. No estem en condicions de permetre'ns el luxe de renunciar a ni un minut d'audiovisual en la nostra llengua. Això no deuria ser el punt final, sinó el punt de partida.

És a dir la reciprocitat hauria de servir no només per fer un acord entre governs,sinó també entre cadenes, entre departaments i entre periodistes. O el dia que arribe la reciprocitat aconseguim realment que Tv3 genere més audiència al País Valencià i Canal 9 a Catalunya, o tot això només serà una simple annècdota al comandament a distància.

Editorial