Europa press

Logo ep

    Josep Julien debuta com a director en el Versus Teatre amb la seva obra 'Sex N'drugs n'Johan Cruyff'

    16:0904.05.2007



    BARCELONA, 4 de maig (EUROPA PRESS)

    L'actor Josep Julien s'estrena com a director de teatre amb la seva obra 'Sex N'drugs n'Johan Cruyff', la tercera que escriu i amb la qual va guanyar el Premi Octubre de Teatre 2006, que es pot veure a partir de demà fins al 3 de juny en el Versus Teatre de Barcelona.

    Dues treballadores sexuals Fiona i Heidi de l'únic prostíbul obert de la 'Xarxa light district' d'Amsterdam durant una nit plujosa de diumenge, somien que passi alguna cosa per sortir de la seva trista situació. Tot i això, no hi ha clients a la vista, i instal·lades en el seu aparador, escolten la retransmissió del partit Ajax-Fejernoord.

    El partit els dóna peu a somiar que un dia Johan Cruyff visiti el seu establiment, s'enamori dels seus encants i puguin ascendir socialment i gaudir d'una vida millor.

    L'autor i director de l'obra, Josep Julien, ha assenyalat que "l'obra parla de dues persones que creuen que és possible fer una revolució interior que canviï el seu estatus social", tot i topar-se amb la crua realitat.

    Julien va situar "l'obra el 1971, encara vigents els ressons del maig del 68, per mostrar la revolució i la frustració" d'aquestes dues candidates a Ventafocs, recorrent una "icona cultural dels 70", comparable, segons Julien, a John Lennon i Bob Dylan.

    Cançons de 'The Doors', 'Rolling Stones', 'Velvet Underground', posen la banda sonora a "aquest remake del conte de la lletera", que transcorre en temps real al llarg d'una hora i mitja.

    Referint-se a les possibles crítiques de l'obra per parlar d'un personatge real, Julien ha remarcat que es tracta de "pura ficció", ja que l'exentrenador del FC Barcelona ha estat "sempre una persona respectable", i per aquesta raó l'obra té "un component d'homenatge".

    Així mateix, Cruyff, que actualment resideix a Barcelona ha rebut la invitació per veure l'obra, tot i que encara no ha contestat, ni ha fet cap comentari sobre aquesta qüestió, segons ha informat Julien.

    Respecte a la primera incursió com a director, Julien ha comentat que se sent "estranyament bé" amb el seu nou paper i ha agraït l'oportunitat de poder treballar amb un equip "tan heterogeni i gens previsible".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies