Europa press

Logo ep

    Punt 2 emetrà un programa infantil per a fomentar el potencial de l'esport com a instrument educatiu

    16:1315.02.2005


    VALÈNCIA, 15 (EUROPA PRESS)

    Punt 2 emetrà a partir de dissabte que ve "Esport divertit", un programa infantil que "intentarà fomentar l''activitat esportiva entre els més jóvens just en el moment del desenvolupament físic, i utilitzarà el potencial de l''esport base com a instrument educatiu", segons ha explicat hui en la presentació de l''espai el director general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Pedro García. En el concurs participaran escolars d''arreu la Comunitat Valenciana, que s''enfrontaran en diverses modalitats esportives.

    "Esport divertit", que compta amb la col·laboració de la Conselleria d''Educació i Esport, "és la millor manera de combatre, eradicar i modificar els mals hàbits dels més jóvens, com el sedentarisme", que els poden provocar problemes físics "marcats per este estil de vida com l''obesitat", segons ha manifestat García.

    El programa, que segons García "reunix l''educació amb l''entreteniment, amb una clara vocació de servici públic, contribuirà a fomentar valors de l''esport com l''afany de superació, la capacitat de sacrifici, els avantatges del treball en equip, el joc net o el respecte", ha explicat el director general.

    El conseller d''Educació i Esport, Alejandro Font de Mora, que també ha estat a la presentació de l''espai, ha destacat l''aposta del Govern valencià per l''esport, un element "fonamental en promoure la cultura de la superació, la potenciació de la personalitat i l''autorealització que hem dut a terme des de la Generalitat". Font de Mora ha afegit que "Esport divertit" contribuirà a "desenvolupar l''afició per l''esport" i a "fer comunitat", que segons ha dit, "també s''aconseguix a través d''ell".

    La medallista olímpica valenciana a Atlanta 96, la gimnasta Estela Giménez, i el presentador Xavo Giménez, conduiran este espai, que es desenvoluparà a huit localitats diferents per a abraçar tota la geografia valenciana. Pavellons esportius d''Alacant, Elx, Castelló, Gandia, Llíria, Ontinyent, Torrevella i València acolliran les diferents fases dels tornejos.

    "Esport divertit" consistirà en una competició esportiva entre alumnes de cinqué i sisé de primària de col·legis de tota la Comunitat Valenciana. Les modalitats elegides són tant individuals com col·lectives. Així, es practicarà salt i llançament, a més de relleus, futbol o bàsquet, entre d''altres.

    Per a fomentar el "joc net", s''ha creat un comité de competició que "vetlarà pel correcte desenvolupament del joc i pel compliment de les regles que marquen les diferents proves a desenvolupar", han indicat fonts de la conselleria. Este comité estarà format per un tècnic de la Direcció General de l''Ensenyament, un altre de la de l''Esport, i un responsable del programa.

    A l''acte de presentació, celebrat este matí a la seu de la conselleria d''Educació, han acudit els atletes Yago Lamela, Niurka Montalvo i Glorie Alozie, acompanyats per l''entrenador Rafa Blanquer, a més del secretari autonòmic d''Esports, David Serra, i el director general de l''àrea, l''expilotari Enric Sarasol.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies