Europa press

Logo ep

    Castella i Lleó ratifica el conveni de CA amb estatuts reformats, entre elles la Comunitat, sobre llicències de caça

    16:5006.10.2009

    VALLADOLID, 6 (EUROPA PRESS)

    Les Corts de Castella i Lleó han ratificat hui el conveni rubricat entre les sis comunitats autònomes amb estatuts d'autonomia reformats en la passada legislatura --Catalunya, Aragó, Andalusia, Illes Balears, Comunitat Valenciana i Castella i Lleó-- que establix el reconeixement recíproc de llicències de caça i pesca i que beneficiaran a gairebé un milió de caçadors i pescadors.

    El conseller de la presidència, José Antonio de Santiago-Juárez, ha estat l'encarregat de defensar este acord al parlament regional que té com a objectiu principal impulsar llicències intercomunitàries de caça i pesca per a evitar repetir "tràmits" i que ha comptat amb el recolzament unànime dels grups amb representació en la Cambra, ja que, com ha assenyalat la procuradora socialista Mónica Lafuente es tracta d'un "acord productiu".

    De Santiago-Juárez ha detallat en la seua intervenció que amb este tipus d'acords s'aconseguix "potenciar" l'Estat de l'Autonomies, i alhora se suprimixen "barreres" administratives per a "fer la vida més fàcil i més senzilla" als ciutadans.

    El conseller de la presidència ha detallat que l'expedició de les llicències interautonòmiques es realitzarà al lloc on els caçadors i pescadors estiguin empadronats i podran exercir la caça i la pesca a la resta de regions signants previ pagament de les taxes pertinents.

    Alhora, De Santiago-Juárez ha confiat que este acord puga entrar en vigor l'1 de gener del 2010 després de ser aprovat per les Cort generals.

    Amb este acord gairebé un milió d'aficionats a estes dos pràctiques esportives veuran reduïts els tràmits perquè, previ pagament de la taxa corresponent, puguen exercitar estes activitats en el territori de les sis comunitats que integren el grup de desenvolupament estatutari. Segons les dades aportades per la Junta Andalusia té 269.605 llicències de caça i pesca; Catalunya 112.000; Comunitat Valenciana 117.000; Aragó 121.106; Balears 50.059 i Castella i Lleó 307.318.

    En la seua intervenció, Mónica Lafuente ha recordat que la caça i la pesca reporten 250 milions d'euros a la Comunitat, i alhora ha mostrat la seua "preocupació" pel descens registrat en el nombre de llicències, unes 35.000 menys en 2009, el que és degut, segons la seua opinió, al descens de les espècies cinegètiques i a la falta de relleu generacional.

    Per este motiu, la procuradora socialista ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient que faça un major esforç en el control d'espècies i ha confiat que les facilitats administratives introduïdes en este acord servisquen per a "animar" a l'exercici d'este esport a noves generacions.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies