Europa press

Logo ep

    Carmen i Gervasio Posadas guanyen el Premi Sent Soví de Literatura Gastronòmica

    22:3004.10.2007



    BARCELONA, 4 d'octubre (EUROPA PRESS)

    L'escriptora Carmen Posadas i el seu germà Gervasio Posadas han estat premiats aquesta nit amb el Premi Sent Soví de literatura gastronòmica per l'obra 'La vida es como un suflé', mentre que el periodista Pau Arenós ha guanyat el Premi Juan Maria Arzak de textos periodístics sobre gastronomia per 'La cuina tecnoemocional', una sèrie d'articles publicats en 'El Periódico de Catalunya'.

    L'escriptora Sylvia Lagarda-Mata ha quedat finalista del premi Sent Soví amb l'obra 'Mazapanes amargos', i l'editorial RBA s'ha compromès a publicar-la, igual que ho farà amb les dues obres guanyadores.

    El Premi Sent Soví, que està convocat per la Universitat de Barcelona (UB) i el Grup Freixenet, en col·laboració amb RBA Libros, ha rebut en aquesta edició un total de 33 obres, procedents de diferents països. Escriptors com Juan Luis Arsuaga, Jesús Ruiz Mantilla, Javier Tomeo i Xavier Moret han estat guardonats en anteriors convocatòries.

    D'altra banda, en el Premi Juan Maria Arzak, que també convoquen la UB i el Grup Freixenet, es presenten articles publicats a la premsa diària, revistes especialitzades, programes de ràdio, programes de televisió i treballs en l'àmbit d'internet, en els quals la gastronomia té un caràcter principal. En aquesta edició, s'han presentat 48 treballs, entre els quals predominen els publicats en revistes.

    ELS JURATS.

    El jurat del premi Sent Soví ha estat format per Rafael Aracil, que n'ha estat el portaveu, Carmen Alborch, Carme Casas, Oriol Castanys, Narcís Comadira, Jordi Teixidor de Ventós i Rosa Regàs. El premi ha estat atorgat als germans Posadas amb quatre vots del jurat.

    El jurat del premi Juan Mari Arzak ha estat format per Gonzalo Sol, que n'ha estat el portaveu, Cristino Álvarez, Joan Tàpia, Concha García Campoy, Jesús Contreras, Jesús Ruiz Mantilla i Màrius Carol. Aquest jurat ha elegit per unanimitat els articles d'Arenós.

    A la cerimònia de lliurament dels premis s'ha rendit un petit homenatge al desaparegut José Luis de Vilallonga, que va ser membre del jurat del Premi Juan Mari Arzak en anteriors convocatòries.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies