Europa press

Logo ep

    El poble natal de García Márquez rebutja adoptar el nom de Macondo, escenari de 'Cien años de soledad'

    04:0226.06.2006

    BOGOTÀ, 26 (EP/AP)

    El poble de Macondo, en el que es desenvolupa la novel·la 'Cien años de soledad' de Gabriel García Márquez seguirà existint només en la ficció després que aquest diumenge fracassés la consulta realitzada als naturals del poble natal de l'escriptor, Aracataca, sobre si desitjaven afegir el nom de Macondo a la seva comunitat.

    "Només van votar 3.600 persones i no van assolir el mínim de 7.400 vots perquè l'exercici fora legítim", va expressar Pedro Sánchez, alcalde de la població. En la consulta es va preguntar si el poble havia de conservar el seu nom o ser batejat com a Aracataca-Macondo, amb l'objectiu d'aprofitar la fama del nom Macondo per atreure turisme i promoure el desenvolupament del lloc.

    "Jo sempre he estat demócrata i respecto que va ser un mal, legítim resultat", va expressar l'alcalde. Macondo és el poble on es desenvolupa el drama la família Buendía en la bora 'Cien años de soledad', una de les novel·les més famoses del Nobel colombià.

    En el llibre, el lloc és escenari de fenòmens inexplicables com sobtades i prolongades pluges, una epidèmia d'insomni, el naixement de persones amb cua de porc i el vol de Remedios 'La Bella' que es va elevar al cel envoltada de papallones per mai tornar.

    El director de la casa-museu de García Márquez a Aracataca, Rafael Jiménez, es va mostrar partidari del canvi de nom ja que "podria multiplicar els 3.000 peregrins que l'any passat van arribar pel seu compte a visitar la casa on va néixer el Nobel de Literatura 1982 i va viure fins als 10 anys, l'estació del ferrocarril o la de telègrafs, on va exercir el seu ofici el pare de l'escriptor".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies