Europa press

Logo ep

    Maria Font deixa la presidència de la Fundació Lluís Carulla, que assumeix Montserrat Carulla

    17:4617.01.2006



    BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

    Maria Font, viuda de Lluís Carulla i de 86 anys, ha deixat la presidència executiva de la Fundació Lluís Carulla i ha estat nomenada presidenta d'honor després de catorze anys al capdavant de l'entitat, que va fundar al costat del seu marit.

    Segons ha informat avui la fundació, serà la seva filla, Montserrat Carulla i Font, fins ara vicepresidenta, qui assumirà el càrrec mentre com a vicepresidents han estat nomenats Lluís i Mariona Carulla i Font.

    El Patronat de la Fundació ha pres aquestes decisions durant la primera reunió que mantenien aquest any. També ha acordat reduir la presidència a un mandat que caldrà renovar cada quatre anys.

    La Fundació Lluís Carulla és hereva de de la Fundació Jaume I creada per Lluís Carulla i Maria Font el 1973 i, sota la presidència d'aquesta última, des del 1991, s'ha dedicat a la promoció de la llengua i la cultura catalanes.

    L'entitat concedeix cada any el Premi d'Honor Lluís Carulla, els premis d'Actuació Cívica i els Baldiri Reixac, als quals recentment s'hi han sumat els guardons Francesc Candel i Educació en l'Oci. A més, gestiona el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí i l'Editorial Barcino, creada el 1924 per Josep Maria de Casacuberta.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies