Europa press

Logo ep

    El Parc Natural de Montserrat tindrà 1.657 hectàrees més de superfície protegida

    19:4014.05.2007



    BARCELONA, 14 de maig (EUROPA PRESS)

    El Parc Natural de Montserrat ampliarà la seva superfície protegida en 1.657,35 hectàrees i passarà de 7.741,62 a 9.398,97 hectàrees, fet que suposa una ampliació del 21% respecte a la situació actual, segons ha informat avui la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

    L'objectiu d'aquest projecte és redefinir i ampliar l'àrea protegida de Montserrat i incrementar el grau de protecció de diversos sectors de l'espai protegit, especialment l'entorn de protecció, que passarà a formar part del pla d'espais d'interès natural (PEIN) de la muntanya.

    En aquest sentit, l'entorn de protecció pretén garantir la conservació dels valors naturals, del paisatge i culturals de la zona i conservar, potenciar i gestionar l'hàbitat agroforestal, agrícola i les formacions geològiques.

    El projecte de decret d'ampliació de Montserrat especifica també els límits del recinte del monestir, que està inclòs dins de la zona qualificada com a parc natural i que inclou a més els serveis i espais construïts en el seu entorn.

    Per marcar els límits de la nova ampliació s'ha utilitzat com a referència les unitats geogràfiques, els límits administratius, el planejament urbanístic municipal i els sistemes lineals com les vies de tren o els cursos dels rius.

    Els municipis que es veuran afectats per aquesta ampliació són Castellbell i el Vilar (Bages), Collbató, el Bruc, Esparreguera (Baix Llobregat), Marganell, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat i Vacarisses.

    En alguns municipis el projecte influirà de manera especial, com en el cas d'Esparreguera, que passa de no tenir superfície declarada parc natural a tenir 708,18 hectàrees d'aquesta tipologia.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies