Europa press

Logo ep

    28-N.- UPYD promet una llei electoral catalana proporcional i amb circumscripció única

    12:2401.11.2010

    Exigirà des del Parlament una Llei Orgànica de Llibertat lingüística

    BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

    El cap de llista de UPYD per Barcelona, Antonio Robles, s'ha compromès a impulsar una llei electoral catalana que sigui totalment proporcional i amb circumscripció única.

    En una entrevista d'Europa Press, Robles ha indicat que de la mateixa manera que UPYD defensa una reforma de la Llei electoral a les Corts, també exigeix que Catalunya compti amb una norma d'aquest tipus, perquè els comicis autonòmics deixin de guiar-se per una disposició que figurava a l'Estatut de 1979.

    Robles ha expressat el seu ple convenciment que UPYD entrarà al Parlament després de les eleccions catalanes, i ha emfatitzat que el seu partit no basa únicament el seu discurs en la política lingüística.

    Entre les seves apostes, impulsar una reforma de la Constitució perquè Espanya sigui un estat "federal simètric", en què totes les autonomies tinguin les mateixes competències i les relacions entre territoris es basin en el principi de "lleialtat".

    Això implicaria suprimir els furs. "El PP copia el nostre discurs però no al País Basc i Navarra, on defensa el concert", ha certificat.

    Robles ha demanat més austeritat a autonomies i municipis. Segons la seva opinió, si les comunitats evitessin "duplicitats, redundàncies i malbarataments", s'estalviarien 26.000 milions d'euros a l'any, xifra que equival al deute actual de l'Estat.

    També ha anunciat que exigirà des del Parlament que les Corts impulsin un projecte de Llei Orgànica per Prevenir i Eradicar la Discriminació Lingüística i assegurar la llibertat d'elecció de llengua.

    Ha sol·licitat que l'Estat recuperi competències, entre les quals hi ha la direcció política de matèries com educació, immigració i sanitat. "No pot ser que hi hagi ciutadans amb més drets en sanitat que altres, o que es posin traves administratives" entre les autonomies, ha recalcat.

    ROSA DÍEZ

    La diputada de UPYD al Congrés Rosa Díez intensificarà la seva presència a Catalunya durant les properes setmanes, serà "tot el temps que pugui" a Catalunya i preveu ser-hi 10 dels 15 dies que dura la campanya.

    Díez té una ajustada agenda a Catalunya: la setmana que ve serà dimecres a Lleida i dijous a Girona. La diputada, també participarà en l'obertura de la campanya en un hotel al centre de Barcelona i en el míting central de campanya que UPYD farà a Barcelona dissabte 20, a l'equador de la campanya electoral.

    "Díez s'implicarà fins al final", ha assegurat Robles, qui ha dit que el partit no farà una campanya tradicional, sinó que basarà la seva estratègia en actes de petit format, especialment a Barcelona i la seva conurbació.

    També donarà suport a la candidatura de UPYD el catedràtic Fernando Savater, així com el dramaturg Albert Boadella. També han donat el seu suport a aquesta candidatura el premi Nobel de literatura, Mario Vargas Llosa, i Francisco Caja (Convivència Cívica Catalana), qui forma part de la llista per Barcelona.

    A diferència de la resta de partits, Robles ha assegurat que UPYD farà públic en la seva pàgina web tot el que gasti en aquesta campanya. "El nostre finançament únicament prové de les quotes dels afiliats", ha recalcat Robles, qui ha dit que la seva formació aspira a presentar-se a les eleccions municipals i a obtenir representació parlamentària per Barcelona en les generals.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies