Europa press

Logo ep

    Acusen els baleners japonesos d'enfonsar una embarcació ecologista a l'Antàrtic

    13:3506.01.2010

    CANBERRA, 6 (Reuters/EP)

    El grup ecologista Sea Shepherd ha acusat avui els baleners japonesos d'haver enfonsat una de les seves embarcacions envestint deliberadament contra ells en aigües de l'oceà Antàrtic. Tot i això, els japonesos sostenen que no van poder evitar la col·lisió entre el vaixell de seguretat japonès 'Shonan Maru 2' i el 'Ady Gil', catamarà futurista del grup conservacionista.

    Mentrestant, el Govern australià ha fet una crida a la contenció a les dues parts després de conèixer-se que el 'Ady Gil' havia quedat partit en dos. Els sis tripulants del vaixell van poder ser rescatats, però el catamarà de fibra de carboni, que va tenir un cost d'1,5 milions de dòlars australians (una mica més de 950.000 euros), es va enfonsar.

    "Creiem que va ser deliberat. El nostre vaixell estava totalment parat i van anar directament sobre ell. Els van eliminar", ha afirmat el director per a Austràlia de Sea Shepherd, Jeff Hansen, en declaracions a Reuters.

    L'Agència de Pesca japonesa ha informat que la col·lisió va passar a causa que 'Ady] Gil' va aturar dràsticament la seva marxa després de creuar-se davant del 'Shonan Maru 2', la tripulació del qual ja havia advertit als ecologistes del risc que corrien.

    L''Ady Gil' no va enviar cap senyal d'auxili i semblava que no s'estava enfonsant. El 'Shonan Maru]2' no va patir danys de consideració, ha apuntat també l'Agència de Pesca japonesa.

    "Les activitats obstruccionistes de SS (Sea Shepherd) són actes perillosos que amenacen els vaixells que participen en la captura de balenes amb fins científics i també posen en perill les vides i propietats de la tripulació. No poden ser perdonats", prossegueix l'Agència en un comunicat oficial.

    Mentrestant, el Govern australià demana calma a les parts, tot i que ja ha anunciat que no enviarà patrulleres a la zona. "Allò que m'agradaria destacar és l'alt risc d'accident i la capacitat de rescat en aquestes zones és baixa, pel que és absolutament necessari que totes les parts exerceixin prudentment la contenció", ha afirmat el ministre de Medi Ambient australià, Peter Garrett, en declaracions als mitjans de comunicació.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies