Europa press

Logo ep

    (Ampliació) Emili Manzano, nou director de l'Institut Ramon Llull

    22:0021.03.2006



    BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

    La consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha proposat el filòleg i periodista Emili Manzano com a nou director de l'Institut Ramon Llull (IRL), en substitució de Xavier Folch, qui va presentar la seva dimissió fa un mes, segons han informat a Europa Press fonts de la Conselleria de Cultura.

    Manzano, que actualment presenta el programa de literatura 'Saló de Lectura' a BTV, serà proposat en la pròxima reunió del consell de direcció de l'IRL, previst per a finals d'aquest mes, i el seu nomenament serà efectiu després de la reunió del Patronat de l'IRL.

    El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i la consellera de Cultura han tingut aquesta mateixa tarda una reunió amb Emili Manzano en què han perfilat l'acord.

    Després de la marxa de Xavier Folch de l'IRL van aparèixer diversos candidats al càrrec com ara el crític d'art Daniel Giralt-Miracle, l'escriptora Carme Riera o el director de l'Institut del Teatre, Jordi Font. En aquest lapse, la Generalitat va nomenar Borja Sitjà com a coordinador del programa d'activitats de la Fira de Frankfurt, en què la cultura catalana és la convidada d'honor en l'edició de 2007.

    Emili Manzano Mulet (Palma de Mallorca, 1964) és llicenciat en Filologia hispànica i especialitzat en Literatura Comparada per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha editat i traduït l'obra del filòsof francès Alain a 'Mira a lo lejos'.



    Manzano viu a Barcelona des de 1984 i ha estat col·laborador de diferents mitjans de comunicació com ara 'Diari de Mallorca', 'ABC', 'La Vanguardia', 'El País', 'L'Avenç', Ràdio 4 i Catalunya Ràdio.

    Des de l'octubre de 2001 dirigeix i presenta el programa literari 'Saló de lectura' a BTV, que ha rebut entre d'altres distincions el Premi Ondas, el Premi Òmnium Cultura i el Premi Nacional de Periodisme atorgat per la Generalitat.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies