Europa press

Logo ep

    Insubmisos fiscals presenten la seva Declaració a la Agència Tributària per pagar impostos només a Catalunya

    14:2822.06.2012

    Volen demostrar que es pot esquivar la hisenda espanyola sense necessitat del pacte fiscal

    BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

    Una quinzena de persones han acudit aquest divendres a les oficines de l'Agència Tributària de Catalunya del carrer Fontanella de Barcelona per presentar la seva Declaració de Renda del 2011 i així reclamar que els seus impostos es quedin en aquesta comunitat i no vagin a parar al tresor de l'Estat.

    Amb aquest gest pretenen demostrar que és possible que tots els ciutadans paguin els seus impostos a Catalunya evitant la hisenda espanyola, per la qual cosa, si així ho volgués, la Generalitat podria proclamar una hisenda pròpia sense necessitat de tenir el vistiplau de l'Estat.

    Una de les promotores de la iniciativa, Aida Àngel, ha dit que el "greuge que té Catalunya és insofrible i inaguantable i cada vegada va a pitjor", segons ha explicat als periodistes després de presentar la documentació, que ha estat gestionada sense problemes pels treballadors.

    Per aquest motiu volen que el seu diners es quedi a les arques públiques catalanes, i que l'esforç fiscal que fan fruit del seu treball sigui utilitzat en exclusiva per la Generalitat, sense enviar ni un sol euro a les arques públiques espanyoles.

    "Volem demostrar que es pot pagar a Catalunya. Que no cal el pacte fiscal ni res d'això. Ja ho podem exercir tots. Volem pagar impostos, però volem pagar-los a Catalunya", ha sentenciat Àngel, que forma part de la plataforma de protesta 'Diem prou'.

    Malgrat aquest gest, aquests ciutadans ja han pagat tots els seus impostos a l'Estat, per la qual cosa només podran deixar els seus diners a Catalunya si la Declaració els surt a pagar.

    SENSE SANCIONS

    Els insubmisos han assegurat que no s'exposen a ser sancionats perquè la Generalitat és una administració de l'Estat, pel que quedarà recollit que ells han pagat els seus impostos i que la presentació de la declaració no ho hagin fet davant de la hisenda espanyola.

    Han considerat que ara la Generalitat ha de "decidir" si els seus diners els envia a l'Estat, o per contra decideix actuar de formar autònoma i aprofitar aquesta iniciativa per impulsar l'agència tributària catalana com a única agència que gestiona els impostos dels ciutadans a Catalunya.

    "A Espanya li constarà com a no pagat, però els nostres diners estan dins d'una administració que forma part de l'Estat espanyol i els impostos estan pagats. No hem incomplert cap llei", ha sentenciat una altra de les promotores de la iniciativa, Carme Teixidor.

    OBJECCIÓ FISCAL

    Els insubmisos fiscals, que asseguren que en total a Catalunya són unes 30 persones les que han secundat la iniciativa, també han deixat constància en la declaració que volen que l'Estat els retorni un 20% del que els ha retingut el 2011.

    Consideren que aquesta és la xifra d'"espoliació fiscal" que té Catalunya a mans de l'Estat, pel que volen que se'ls tornin aquests diners per després lliurar-los a l'agència tributària catalana i que la Generalitat pugui disposar d'ells.

    No és la primera campanya d'insubmissió fiscal que viu Catalunya, ja que una desena d'empresaris ja va acudir l'abril a les oficines de l'agència tributària catalana per pagar allà els seus tributs i evitar així fer-ho a la hisenda espanyola.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies