Europa press

Logo ep

    Millet.- Colom torna al Palau els 75.000 euros que va percebre de Millet

    12:2826.02.2010

    BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

    L'exlíder d'ERC i actual secretari d'immigració de CDC, Àngel Colom, ha arribat a un principi d'acord amb la Fundació Orfeó-Palau de la Música per tornar els 75.000 euros al 2000 qur va percebre de l'expresident de l'entitat, Fèlix Millet, per sufragar les despeses contretes després de la dissolució del PI, el 1999, han confirmat a Europa Press fonts del Palau.

    Segons publica avui 'El Periódico de Catalunya', el principi d'acord, a falta de la firma, es basa en un conveni pel qual Colom es compromet a tornar en forma de donació els 75.000 euros de manera escalonada els anys vinents.

    Colom va admetre l'any passat que el 2000 havia demanat ajuda a Millet per fer front als seus deutes, i va rebre aquesta quantitat en forma de taló. Tot i això, en el llibre de comptes de la institució estan registrats dos pagaments per valor de 150.000 euros, alguna cosa que Colom va rebutjar haver rebut, malgrat constar la seva firma en el rebut.

    Les negociacions entre Colom i el Palau van començar fa mesos i no sempre han estat fàcils, tenint en compte que el jutge que investiga el desviament de fons del Palau té el rebut del xec de 75.000 euros que va percebre Colom.

    L'actual dirigent de CDC ha assegurat que havia actuat de "bona fe", i que és ara quan la junta directiva del Palau li ha explicat que Millet no podia fer això.

    La seva intenció, ha destacat, és que el Palau superi aquesta situació i no quedi cap dubte sobre la donació que li va fer Millet, alguna cosa que li va agrair. "Li vaig demanar ajuda i me la va donar, i li ho agraeixo. El que no sabia jo ni ningú és el que estava passant i ha sortit a la llum pública", ha dit.

    No és la primera vegada que el Palau recupera diners a través d'un conveni. El novembre del 2009, el secretari general de CDC, Artur Mas, va dictar a la Fundació Ramon Trias Fargas, vinculada al partit, una donació al Palau superior als 630.000 euros, que va ser la quantitat que va rebre dels convenis que va signar amb Millet entre 1999 i 2008.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies