Europa press

Logo ep

    Repsol.- Suspeses les accions d'YPF a la Borsa de Buenos Aires i a Wall Street cauen més del 20%

    18:5716.04.2012

    BUENOS AIRES, 16 (EUROPA PRESS)

    La cotització de les accions de la petroliera l'Argentina YPF, filial de l'espanyola Repsol, a la Borsa de Buenos Aires ha estat suspesa després de conèixer-se la decisió del Govern d'Argentina de declarar "d'utilitat pública i subjecte a expropiació" el 51% del capital d'YPF.

    Els títols de la filial de Repsol perdien un 2,44% en el moment de la suspensió de la seva cotització, després d'haver iniciat la sessió amb tendència positiva a la Borsa de Buenos Aires.

    En aquesta mateixa línia, el selectiu argentí ha canviat de tendència després de conèixer-se el projecte per nacionalitzar YPF, i ha portat l'indicador a caure més d'un 2,5%.

    Per la seva banda, els títols de l'empresa que cotitzen a Nova York es desplomaven després de l'anunci de l'Executiu de Cristina Fernández de Kirchner entorn d'un 15%, tot i que han arribat a caure un 20,6%. Abans de conèixer-se la notícia, les accions d'YPF van arribar a pujar un 6,9%.

    Per la seva banda, les accions de Repsol-YPF van tancar la jornada a la Borsa de Madrid amb un avanç del 0,06%, fins a 17,480 euros, després d'haver liderat durant la major part de la jornada els avenços del selectiu Íbex-35, amb pujades que havien arribat als 18,005 euros.

    El Govern d'Argentina ha anunciat que remetrà aquest dilluns al Parlament una norma en la qual declara "d'utilitat pública i subjecte a expropiació" el 51% del capital d'YPF, filial de Repsol, segons el text del reglament, que ha llegit durant un acte al saló de les Dones, a la Casa Rosada, i transmès al país per la televisió pública.

    El títol tres de la nova norma, que consta de 19 articles, al·ludeix a la "recuperació del control d'YPF" i a l'"expropiació" de l'empresa, participada actualment en un 57% per Repsol. "A efectes de garantir el compliment de la present, es declara d'utilitat pública i subjecte a expropiació el 51% del patrimoni d'YPF", assegura la norma.

    Dins del capital expropiat equivalent al 51% de l'empresa, l'Estat central assumirà al seu torn un 51% i les províncies un 49%, de manera que el Govern tindrà un 26,01% del capital final i les províncies, el 24,99% restant.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies