Europa press

Logo ep

    28-N.- SOS Racisme denuncia el videojoc del PP català davant de la Fiscalia

    14:2619.11.2010



    BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

    SOS Racisme ha denunciat aquest divendres davant de la Fiscalia d'Odi i Discriminació al líder del grup de Noves Generacions del PP, José Antonio Coto, i al responsable de l'empresa Nectaris Mobile, Ignacio Giner, pel videojoc 'Alícia Croft', en què la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, amb gavina anomenada 'Pepe', "dispara i va aniquilant suposats enemics i on dispara contra uns paracaigudista on es llegeix 'immigrants il·legals'.

    Segons la denúncia de SOS Racisme, aquestes dues persones haurien comès un delicte contra els drets i llibertats públiques i considera que el videojoc constitueix una "provocació directa a la comissió de delictes com ara l'homicidi o l'assassinat selectiu".

    Asseguren en l'escrit que no es tracta d'"un joc innocent ni d'una pura anècdota tan sols mereixedora d'una disculpa". Titllen els fets de "realment perversos" i afirmen que comporten un perill potencial "enorme" en satisfer els més baixos instints d'actuació contra la vida de les persones.

    "Potencialment poden donar lloc que per part d'alguns es passi a l'acció concreta: el tret o el tret real", subratllen.

    El PP de Catalunya va sol·licitar a l'empresa encarregada del videojoc que el modifiqués per canviar als immigrants il·legals que apareixen per "màfies il·legals", tal com havien acordat al principi.

    Segons Camacho, que va treure importància a la polèmica suscitada i va qualificar de "simple joc" l'entreteniment promogut per les joventuts, l'empresa Nectaris Mobile va modificar durant el seu desenvolupament el disseny pactat amb la direcció del partit.

    La presidenta del PP català ha lamentat que "una qüestió menor" com el videojoc protagonitzi la campanya, i ha carregar contra aquells partits que, segons ha dit, critiquen constantment les propostes que presenten els populars sense plantejar alternatives.[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies