Europa press

Logo ep

    Un centenar de doctorands exigeixen suprimir el decret que puja un 280% el preu de la tesi

    21:0817.11.2010



    BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

    Un total de 120 doctorands, segons la Guàrdia Urbana, --300 segons els estudiants-- s'ha concentrat aquest dimecres a la plaça de Sant Jaume de Barcelona davant de la seu de la Generalitat per demanar la supressió del decret de preus del doctorat, que augmenta en un 280% les taxes acadèmiques.

    Segons ha explicat a Europa Press una de les portaveus, Agnese Muñoz, els doctorands no estan satisfets amb els acords "de mínims" assolits amb la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, que passen per ampliar els terminis de matrícula i per deixar que els estudiants del pla antic --una minoria, segons Muñoz-- paguin menys.

    Tot i això, els alumnes exigeixen que es derogui completament el decret de preus, un assumpte que la Conselleria portarà al ple del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) per a la seva autorització, segons les explicacions del Govern als doctorands.

    En un parell de setmanes, els alumnes es tornaran a reunir amb membres de la Conselleria, els quals han de donar una resposta i facilitar l'estudi d'impacte econòmic que el Govern ha fet abans d'aprovar la pujada de preus.

    Amb el lema 'Per un doctorat públic i de qualitat', els universitaris han representat una funció teatral en què la Generalitat i les universitats catalanes 'assassinen' la investigació, que és enterrada en un taüt representat pels alumnes.

    Fonts del Comissionat d'Universitats i Investigació han explicat a Europa Press que els alumnes que paguen els 400 euros de taxes poden fer-ho fraccionadament, i que el Govern garantirà el seguiment de les tutories per part dels tutors i comissions.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies