Europa press

Logo ep

    Sandro Rosell elogia Fernández Vara perquè simbolitza "tots els culers de fora de Catalunya"

    17:3905.07.2010

    MÈRIDA, 5 (EUROPA PRESS)

    El nou president del Futbol Club Barcelona, Sandro Rosell, ha elogiat aquest dilluns el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, perquè simbolitza "tots els culers de fora de Catalunya".

    Rosell ha destacat a Mèrida (Badajoz) que Vara és "un gran" barcelonista que sap "perfectament què significa ser culer i què significa el sentiment blaugrana". "Ho portes a la sang, ho has viscut i ho has treballat", ha afegit el dirigent barcelonista en una compareixença davant els mitjans al costat del president extremeny, amb qui s'havia reunit anteriorment.

    A més, com a comparació d'aquesta simbologia que representa el president extremeny, Sandro Rosell ha fet referència al, tan conegut a Catalunya, 'pa amb tomàquet i pernil'. En particular, el nou president del Barça ha ressaltat que "si vols menjar el millor pa amb tomàquet i pernil del món, has d'agafar el pa amb tomàquet de Catalunya" i el pernil "d'Extremadura".

    Sandro Rosell ha explicat que aquesta visita institucional, la primera des de la seva presa de possessió, és la "simbologia de presentació en societat de tots els culers de fora de Catalunya, que són moltíssims", ja que per al club, segons ha apuntat, "el fet més important és que tots els barcelonistes" estiguin "units" i se sentin "estimats pel Barça".

    A més, Rosell ha ressaltat que amb aquesta visita es compleix una "promesa" que el club tenia amb les penyes barcelonistes d'Extremadura, amb les quals aquesta tarda mantindrà una reunió.

    SOBRE LA JUNTA I VARA.

    Davant la menció d'un periodista sobre l'anterior polèmica entre Fernández Vara i l'expresident del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, Sandro Rosell ha destacat que el Barça "respecta moltíssim totes les institucions", per la qual cosa la trobada és també "un acte de respecte a la Junta d'Extremadura i al seu president". Cal recordar que Laporta va insultar Vara en una conversa telefònica entre tots dos.

    Per la seva banda, en referència a preguntes dels periodistes sobre el canvi de president del club, Vara ha assenyalat que "ha estat el que han decidit els socis del Barça, i això és motiu de satisfacció per a tots", i ha afegit que, "personalment", és "una gran alegria".

    El president autonòmic ha explicat que durant la reunió, els dos dirigents han parlat "extensament" sobre l'esport i el seu "paper" a la societat actual, en concret, en relació amb els valors que aporta al ciutadà, motiu pel qual, segons ha dit Vara, l'esport està "sempre en lletres majúscules" a la Junta d'Extremadura.

    De la mateixa manera, Fernández Vara ha aprofitat la reunió per traslladar al president blaugrana l'estratègia esportiva que es porta a terme a la regió, basada en l'"extensió d'infraestructures esportives", així com en "la innovació, la investigació i el desenvolupament", cosa que "es visualitza en el projecte d''El Anillo' i en els diferents programes esportius.

    El cap de l'Executiu extremeny ha ressaltat la "universalitat" que té el Barça, un equip que, al costat d'altres "grans"equips com el Madrid o l'Atlètic de Madrid, suposa "la imatge d'Espanya a molts llocs del món".

    Alhora, Sandro Rosell ha assenyalat que en la seva reunió amb Vara han parlat sobre l'equip i sobre jugadors antics i, segons ha reconegut, el president autonòmic "ho sap tot" i "passa amb nota el trivial del Barça ".

    Pel que fa a les preguntes sobre un pronòstic de resultat per al partit del mundial que disputaran Espanya i Alemanya aquest dimecres 7 de juliol, Vara ha indicat que espera un "3-2" per a la selecció espanyola. Per part seva, Sandro Rosell ha afirmat que creu que "guanyarà Espanya".

    Finalment, preguntat sobre si el Barça jugarà a Extremadura abans que un equip de la regió pugi a primera divisió, Vara ha assenyalat que es pot "buscar una ocasió per a aquest fet" i ha destacat que "com per a la resta d'equips espanyols que vulguin" disputar partits a la comunitat, "tenen les portes obertes en cada moment".

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies