Europa press

Logo ep

    Mor l'actor català Albert Dueso als 55 anys

    19:2030.11.2007



    BARCELONA, 30 de novembre (EUROPA PRESS)

    L'actor català Albert Dueso, que va ser membre fundador de la companyia de teatre Ziasos al costat de l'actor Carles Sales a començaments del 1970, ha mort avui als 55 anys d'edat, segons ha informat l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC).

    Dueso va ser fundador de l'AADPC i responsable de les relacions institucionals d'aquesta entre 1987 i 1997. Alhora, va ser membre fundador d'AISGE, una entitat que ajuda a recaptar drets d'imatge dels actors.

    Últimament, Dueso ha treballat sovint amb Arnau Vilardebó fent monòlegs en el muntatge tipus 'stand up', 'Trompa bèl·lica', en què explicaven la seva vida.

    Vilardebó ha recordat, en declaracions a Europa Press, que Dueso era una persona "molt familiar i pròxima". "Compartíem la tragèdia de la vida des d'un punt de vista còmic", ha dit.

    L'actor ha recordat que Dueso va arribar al món del teatre "molt casualment", ja que era atleta professional i al principi va compatibilitzar el teatre i l'esport.

    "Dueso va ser testimoni d'una època perquè es va formar a Els Comediants i Els Joglars i va autogestionar el Teatre Diana amb gran dificultat", ha dit. Alhora, Vilardebó ha destacat que Dueso va portar a Barcelona el 'clown' nord-americà Jango Edwards.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies