Europa press

Logo ep

    Successos.- L'escorcoll del domicili d'un dels pakistanesos detinguts crea expectació al Raval

    19:2220.01.2009



    BARCELONA, 20 de gener (EUROPA PRESS)

    L'escorcoll del domicili d'un dels sis pakistanesos detinguts avui a la Ronda Sant Pau de Barcelona ha generat aquesta tarda gran expectació entre els veïns, vianants, curiosos i alumnes que sortien d'un col·legi pròxim a les 17.00 hores.

    Des del migdia els guàrdies civils de la lluita antiterrorista anaven entrant i sortint del número 77 de la Ronda Sant Pau, al límit entre el Raval i el barri de Sant Antoni, al costat d'una joieria i molt prop del mercat de Sant Antoni, mentre desenes de persones observaven, comentaven la situació.

    Tant la joieria, com una sabateria, una òptica i un saló de te i centre cultural xinès estaven tancats, mentre els agents entraven caixes de cartró buides per omplir-les amb els objectes que anaven a treure del domicili.

    Aquest era un dels nombrosos registres ordenats pel jutge de l'audiència nacional Baltasar Garzón dins de l'operació 'Cheapest' i que l'Institut Armat ha fet des d'aquesta matinada a l'àrea de Barcelona i les ciutats de València, Logronyo i Las Palmas.

    Els cinc detinguts al Raval estaven celebrant una reunió en el moment de la detenció i procedien de diferents punts de la geografia espanyola.

    A les 18.00 hores, la Guàrdia Civil encara feia registres a l'àrea de Barcelona, però també els ha fet a València (una empresa i un domicili), Las Palmas (una empresa i un domicili) i Logronyo (una empresa i un domicili).

    Altres registres, confirmats a Europa Press per fonts de la lluita antiterrorista, han estat en un locutori de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i en un altre del barri de Llefià de Badalona (Barcelonès) --que ha acabat cap a les 18.00 hores--.

    Als detinguts se'ls atribueix un delicte contra la Hisenda Pública, per presumptament defraudar l'IVA en els seus respectius negocis, sobretot locutoris, enviant després fons al seu país, han informat a Europa Press fonts pròximes a la investigació. La Guàrdia Civil investiga ara si els fons enviats al Pakistan servien per finançar activitats o grups terroristes.

    Aquest és el motiu pel qual les ordres de detenció signades per Garzón incloïen els presumptes delictes de frau i finançament amb fins terroristes, han precisat fonts jurídiques.

    L'operació es desenvolupa sota l'empara d'unes diligències prèvies obertes des de l'any 2005 al jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'audiència nacional i encara continua oberta, pel que no es descarten noves actuacions.

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies