Europa press

Logo ep

    NNGG del PP se solidaritza amb joves veneçolans i condemna l'"atac a la llibertat d'expressió" del Govern de Chávez

    20:0002.06.2007

    MADRID, 2 DE JUNY (EUROPA PRESS)

    El president de Noves Generacions del Partit Popular, Nacho Uriarte, s'ha solidaritzat avui amb els joves veneçolans que estan sortint als carrers per protestar per la decisió del Govern veneçolà, presidit per Hugo Chávez, de tancar Radio Caracas Televisión (RCTV).

    "No volem ser còmplices del silenci de Rodríguez Zapatero i el seu Govern davant d'un atac directe a la llibertat d'expressió no només d'un mitjà de comunicació, sinó també d'una societat que està sent agredida", ha assenyalat Uriarte, referint-se a les detencions que l'executiu de Chávez està portant a terme durant les protestes dels joves universitaris de Veneçuela.

    En aquest sentit, el president de NNGG subratlla que, "com a joves que creiem en la defensa de la llibertat, les idees i l'equitat política", és el moment d'"unir-nos al moviment jove que està naixent a Veneçuela".

    "Els joves d'Espanya no podem mirar cap a un altra banda mentre arrenca una revolució per la llibertat a Veneçuela", ha afegit, posant en relleu la passivitat de l'executiu espanyol sobre aquesta qüestió.

    CONVOCATÒRIA DE CONCENTRACIONS

    D'altra banda, Nacho Uriarte ha anunciat que l'organització juvenil del Partit Popular iniciarà converses amb altres líders polítics juvenils d'Europa "perquè se sumin a aquesta iniciativa i mostrin la seva solidaritat" i que es convocaran concentracions de suport als joves veneçolans.

    Així mateix, el president de NNGG ha indicat que el Partit Popular farà un acte en què s'invitaran personalitats, polítics i periodistes veneçolans a Espanya per mostrar a la joventut del país sud-americà "que els joves espanyols no actuem ni pensemos com el president del Govern espanyol".

    Finalment, el dirigent juvenil ha assegurat que és cada vegada més necessari un canvi en la política espanyola que renovi els aliats internacionals democràtics i "no ser còmplices de règims totalitaris com el d'Hugo Chávez o Fidel Castro".[FIN]

    Resum

    • Última Hora

      • Espanya

        • Món

          • Economia

            • Cultura

              • Societat

                Cercador

                Últimes notícies